Doua femei in varsta de 90, respectiv 91 de ani, dar si o octogenara si o septuagenara candideaza pentru mandate de consilieri locali pe lista UNPR din comuna olteana Simburesti, candidatul de pe primul loc pe lista acestui partid fiind un tanar de 28 de ani, care este in acelasi timp si nepotul uneia dintre varstnicele candidate, informeaza Agerpres.

Candidatul UNPR pentru functia de primar al comunei Simburesti, Nicolae Aurelian Raducu (28 de ani), a declarat ca doamnele cu varsta de peste 80 de ani care candideaza pe lista UNPR pentru Consiliul Local Simburesti au fost de acord sa candideze deoarece sunt prietene ale bunicii sale in varsta de 78 de ani - si ea candidat pe aceeasi lista - Aneta Trache.

Nicolae Raducu a mentionat ca pe lista de candidati a UNPR este si fratele sau, Robert Marian Trache (25 de ani) care ocupa locul al patrulea, dar si bunica sa, Aneta Trache (78), pe locul cinci.

"Bunica mea Aneta, care este o femeie sanatoasa si activa, a vrut sa ne sustina pe mine si pe fratele meu, si a fost de acord sa candideze. De altfel, doamnele in varsta sunt prietene si vecine ale bunicii care au fost, de asemenea, de acord sa fie pe lista de candidati. Bunica se implica mult in campanie, are mereu la ea plasa cu pliante, le vorbeste oamenilor, are si timp pentru asta, este convingatoare, mereu stie sa spuna o vorba buna", a adaugat Raducu.

Acesta spune ca bunica sa, de pe locul cinci, are sanse sa ajunga consilier local in Simburesti.

Pe locul opt pe lista UNPR pentru Consiliul Local Simburesti este o femeie in varsta de 87 de ani, Dumitra Dragnea, pe locul 11 este o femeie in varsta de 90 de ani, Elena Calugaroiu, iar pe ultimul loc -12- este o femeie in varsta de 91 de ani, Maria Olaru.

In Simburesti candideaza la functia de primar reprezentanti ai UNPR, PSD si PNL, partide care au si liste complete de candidati pentru consiliul local.