Emil Boc si Teodor Stolojan au semnat luni, inaintea primei sedinte a Biroului Permanent National al Partidului Democrat-Liberal, protocolul fuziunii prin absorbtie a PD cu PLD, ce urmeaza sa fie depus la Tribunal, pentru ca noua formatiune sa fie inregistrata oficial, anunta NewsIn.

Procedura este una mai mult formala si survine congreselor PD si PLD ce au avut loc sambata, forurile de conducere ale celor doua formatiuni politice aproband in unanimitate statutul, programul politic si protocolul fuziunii.

Liderul democrat Emil Boc a declarat, intr-o conferinta de presa, dupa semnarea protocolului, ca noua formatiune are 3 obiective principale, legate de taxa de prima inmatriculare, vilele RAAPPS si bugetul pe 2008.

Partidul Democrat-Liberal va cere Guvernului anularea taxei de prima inmatriculare, returnarea banilor catre cetatenii care au platit-o deja si stabilirea unei noi taxe de prima inmatriculare, intr-un cuantum decent de 100-200 de euro, a anuntat Emil Boc.

In plus, PDL cere Guvernului modificarea prin ordonanta de urgenta a legii privind cumpararea imobilelor RAAPPS prin negociere directa, solicitand ca locuintele de protocol sa poata fi vandute numai prin licitatie. Mai mult, Emil Boc a acuzat membrii PSD si PNL ca si-ar cumpara vile pe bani publici.

Emil Boc a mai adaugat ca toate structurile de conducere ale noului partid politic ar trebui sa fie gata pana vineri, 21 decembrie, iar pana la 21 ianuarie ar trebui sa fie comunicate propunerile de candidati pentru alegerile locale care vor avea loc anul viitor.

Democratii si liberal-democratii au aprobat sambata, in unanimitate, in foruri reunite, comasarea prin absorbtie a PD si PLD, sub deviza "Unirea face puterea", validand astfel aparitia pe scena politica a unui nou partid- Partidul Democrat-Liberal ce se doreste a fi continuatorul Aliantei DA.