Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat joi ca se va opune oricarui demers de suspendare a presedintelui Romaniei in cazul in care, ipotetic, acesta se va pune in discutie, atata timp cat presedintele respecta Constitutia si prevederile constitutionale, transmite Agerpres.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Am vazut ieri o declaratie a doamnei Gorghiu de la noul PNL. Acum vad cat de mult seamana noul PNL cu vechiul PDL: specialitatea declaratiei cat mai stridente. Si am aflat din declaratiile doamnei Gorghiu despre niste intentii care nici nu mi-au trecut prin minte vreodata. Referitor la afirmatiile iresponsabile pe care le face cu privire la intentiile de suspendare a presedintelui vreau sa va declar ca n-am nici cea mai mica intentie in acest fel si nici nu am auzit la celelalte persoane pe care le-a mentionat - domnul Dragnea, sau mi se pare ca s-a referit si la domnul Ponta - de o astfel de intentie.

"In cazul ipotetic in care s-ar pune in discutie o asemenea ipoteza ma voi opune suspendarii presedintelui, atata vreme cat presedintele respecta Constitutia si prevederile constitutionale. Eu ma voi opune oricarei tentative de suspendare daca ipotetic s-ar pune aceasta problema, pentru ca nu vorbim decat in termeni ipotetici", a spus Calin Popescu-Tariceanu in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Craiova.

Presedintele Senatului a mai afirmat ca solicitarea demisiei de catre PNL face parte dintr-un plan de dislocare a sa de la presedintia Senatului de care presedintele Romaniei "nu este strain".

"Pentru ca declaratiile pe care doamna Gorghiu le face cu iresponsabilitate creeaza unora anumite griji, eu cred ca e de datoria mea ca presedinte al Senatului sa va spun ca ma voi opune unui astfel de demers daca el cumva se va pune in discutie. Doamna Gorghiu imi cere acum demisia, pentru ca PNL este intr-o criza de identitate profunda care se reflecta in sondaje. Nu fac (n.red. reprezentantii PNL) decat sa urmareasca traiectoria pe care se inscrie actualul presedinte si pot spune ca chestiunea asta face parte dintr-un plan de dislocare a mea de la presedintia Senatului de care presedintele nu este strain.

Intrebat daca a fost sunat de presedinte sa ii ceara demisia, Tariceanu a spus: "Nu m-a sunat".

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat ca PSD pregateste "cea mai puternica ofensiva" impotriva "oricarei norme democratice", inainte de alegerile parlamentare. Ea a afirmat ca PSD doreste sa puna aceste planuri in practica inainte de alegerile parlamentare. "In Romania anului 2016, ticalosia are un nume: Dragnea, Ponta, Tariceanu ¬ imi pare rau sa spun acest nume la aniversarea PNL. Acesti trei oameni incearca sa genereze cea mai acuta, puternica criza prin care poate trece Romania. De la o demitere a Guvernului, mentinerea lui Tariceanu in functia de presedinte al Senatului, o eventuala suspendare a presedintelui Romaniei fac parte din planurile PSD pe care ar dori sa le puna in practica chiar inainte de alegerile parlamentare. Cei trei iau in calcul toate variantele ca sa poata prelua puterea, iar Romania va deveni un Hexi Pharma la nivel national, iar lupta anticoruptie se va dilua, pas cu pas, cu ei in fruntea Romaniei", a spus Gorghiu, marti, la un eveniment prin care s-au marcat 141 de ani de la infiintarea PNL si care a avut loc la Hanul Gabroveni.

La randul sau, Liviu Dragnea a dat de inteles ca nu are de gand sa declanseze suspendarea lui Klaus Iohannis. "Mi-e greu sa fiu serios la asemenea prostii. Trebuie sa fiu foarte atent, sa imi gasesc cuvintele potrivite, pentru ca, totusi, vorbim de o doamna care trebuie respectata, nu? Nu exista asa ceva in planul nostru, suspendarea presedintelui. Sincer, nu pot sa comentez, ca sunt prostii. (...) Domnul presedinte Iohannis sa stea linistit, ca nu il suspendam, nu avem de gand sa facem asta", a afirmat Dragnea miercuri.