Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara, la Bistrita, ca presedintele Klaus Iohannis poate "sa stea linistit", pentru ca social-democratii nu intentioneaza sa declanseze procedura de suspendare a sa din functie, dar ca in schimb nu la fel de linistit poate sta Guvernul Ciolos, pe care l-a calificat drept neperformant si drept un posibil "risc de securitate nationala", relateaza Agerpres.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

Afirmatia a venit in replica la declaratiile facute de copresedintele PNL Alina Gorghiu, care a vorbit despre posibile intentii ale PSD de a demite Executivul si de a-l suspenda pe presedintele tarii.

"Mi-e greu sa fiu serios la asemenea prostii. Trebuie sa fiu foarte atent, sa imi gasesc cuvintele potrivite, pentru ca, totusi, vorbim de o doamna care trebuie respectata, nu? Nu exista asa ceva in planul nostru, suspendarea presedintelui. Sincer, nu pot sa comentez, ca sunt prostii. (...) Domnul presedinte Iohannis sa stea linistit, ca nu il suspendam, nu avem de gand sa facem asta. Guvernul nu poate sa stea la fel de linistit, pentru ca guverneaza din ce in ce mai rau. Daca domnul prim-ministru Ciolos nu intelege ca mai sunt unii ministri care trebuie schimbati, pentru ca deja au inceput sa produca prejudicii serioase pentru statul roman, atunci isi asuma riscuri foarte mari si poate sa fie considerat partas la aceste prejudicii. (...) Daca va continua sa protejeze membri ai Cabinetului care sunt neperformanti, atunci sigur ca o sa ne gandim serios daca pastrarea Guvernului nu incepe sa devina un risc de securitate nationala", a afirmat Dragnea.

Presedintele PSD considera ca afirmatiile venite din partea Alinei Gorghiu sunt generate de "disperarea" liberalilor, care nu reusesc sa creasca in sondaje.

"Probabil ca aceste declaratii pe care le fac cei de la liberali sunt generate de disperare. N-am reusit sa vad nici eu, nici alti colegi de-ai mei la ei un proiect sau un plan, o strategie pe care sa o prezinte cuiva. Nu stiu decat sa spuna lucruri despre noi. Incearca sa faca tot felul de aliante, am vazut si la Bucuresti, sa se uneasca, sa se retraga unii, sa ramana altii, nepropunand nimic pentru bucuresteni. Sunt afirmatii facute de liderii unui partid care scade in fiecare zi in sondaje, pentru ca nu propun nimic, au si lupte interne foarte serioase", este de parere Liviu Dragnea.

Intrebat despre o posibila motiune de cenzura, Dragnea a spus ca acest lucru ii este cerut de catre colegii de partid, dar ca varianta este inca analizata, deoarece exista posibilitatea ca noul guvern sa fie "la fel de slab" si sa aiba nevoie de luni bune pentru a se adapta, ceea ce ar putea duce Romania intr-o zona de instabilitate.

Liviu Dragnea considera ca printre ministerele care au in prezent o activitate "foarte proasta, cu efecte negative serioase", se numara Ministerul Agriculturii, Ministerul Fondurilor Europene si Ministerul Mediului, in timp ce calificativul "bine" l-a acordat celor de la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Ministerul de Externe.

Presedintele PSD a inceput, miercuri seara, o vizita in judetul Bistrita-Nasaud, ocazie cu care a participat la inaugurarea noului sediul al primariei comunei Lechinta si a unui ansamblu arhitectural completat cu o fantana arteziana, care a fost amplasat in fata Palatului Administrativ din municipiul Bistrita. Joi, Liviu Dragnea va face o deplasare si in orasul-statiune Sangeorz-Bai.