Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat miercuri, la Deva, ca nu are motive sa-si dea demisia din functia pe care o ocupa in prezent, mentionand ca in ochii procurorilor "toata lumea e suspecta".

Tariceanu, la DNA BrasovFoto: Agerpres (editat)

"Sigur ca raman presedinte al Senatului, atata vreme cat colegii mei imi vor acorda increderea, n-am de ce sa nu raman. Nu, fara niciun fel de indoiala n-am de ce sa-mi dau demisia. In momentul de fata, atata vreme cat procurorii mi-au adus la cunostinta ca sunt suspect. Suspect, da, ok, poti sa fii suspect. In ochii lor toata lumea e suspecta, sa stiti", a spus Tariceanu, potrivit Agerpres.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a spus miercuri ca il sustine pe Tariceanu la sefia Senatului.

Intrebat in ce masura ancheta procurorilor DNA i-ar putea influenta viitorul politic, copresedintele ALDE a mentionat ca este posibil ca anumiti oameni sa isi puna semne de intrebare in ceea ce il priveste, chiar si daca o instanta de judecata va stabili ca el este nevinovat.

"Orice astfel de masura nu poate sa ramana fara efecte. Faptul ca eu sunt increzator in ceea ce a fost comportamentul meu 26 de ani - de cand sunt in politica, faptul ca nu am facut compromisuri sigur ca mi-a creat o anumita imagine si un anumit profil. Daca vine o astfel de actiune probabil ca sunt oameni care vor avea anumite semne de intrebare. Aceasta actiune are consecinte imediate in ceea ce ma priveste; daca peste ceva timp o instanta o sa hotarasca ca sunt nevinovat, toata aceasta consecinta defavorabila nu se sterge", a afirmat Tariceanu.

"De aici rezulta un lucru: ca cei care sunt procurori, pe langa faptul ca au ambitia sa se remarce, trebuie sa aiba si responsabilitate. Nu neaparat fata de persoana lui Calin Popescu Tariceanu, ci fata de pozitia pe care eu o detin in momentul de fata, ca presedinte al Senatului, pentru ca eu reprezint, ca presedinte, Parlamentul-una dintre cele doua camere ale Parlamentului", a mai spus el.

Tariceanu este urmarit penal de DNA Brasov, procurorii acuzandu-l de comiterea infractiunilor de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului in dosarul retrocedarii ilegale a Fermei Baneasa. Procurorii il acuza pe Tariceanu ca ar fi mintit sub juramant cand a dat declaratii ca martor despre Tal Silbersteien, Dan Andronic, Remus Truica si alti inculpati din dosarul Ferma Baneasa.