Victor Ponta a comentat pe Facebook punerea sub urmarire penala a lui Calin Popescu Tariceanu, sugerand ca acest lucru s-a intamplat pentru ca Tariceanu s-ar afla pe lista celor de care presedintele Klaus Iohannis vrea "sa scape".

Tariceanu, Ponta si Dragnea Foto: Agerpres (editat)

"Deci lista celor de care Dl Iohannis a vrut sa scape cat mai repede ca sa nu mai conteze propria sa incompetenta : Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Crin Antonescu si acum Calin Popescu Tariceanu din politica / Tiberiu Nitu, Alina Bica , Horia Georgescu - din institutii ( George Maior a avut abilitatea sa plece la timp)! Sau poate si Dan Condrea?!?! Pe cine mai are Dl Iohannis pe lista ca sa stim cine se pregateste de audieri?" scrie Ponta marti.

"Ps - si sigur ca acum asteptam sa iasa Dl Iohannis sa ceara demisia lui Tariceanu / daca fura niste case cu acte false putea sa ramana in functie, asa nici vorba!" incheie el.

Presedintele Senatului este urmarit penal de DNA Brasov, procurorii acuzandu-l de comiterea infractiunilor de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului in dosarul retrocedarii ilegale a Fermei Baneasa. Procurorii il acuza pe Tariceanu ca ar fi mintit sub juramant cand a dat declaratii ca martor despre Tal Silbersteien, Dan Andronic, Remus Truica si alti inculpati din dosarul Ferma Baneasa.