Biroul Permanent al Senatului se intruneste luni la ora 11 pentru a discuta calendarul solicitarii DNA privind incuviintarea urmarii penale in cazul lui Titus Corlatean, presedintele acestui for, Calin Popescu Tariceanu, declarand ca fostul ministru nu a savarsit un abuz in serviciu propriu-zis, transmite Mediafax.

Titus Corlatean (foto arhiva)Foto: Agerpres

''Problema nu este stabilirea calendarului, este intrunirea cvorumului la sedinta de Birou Permanent. Daca saptamana trecuta unii dintre membrii Biroului au putut invoca convocarea - hai sa spunem - de pe o zi pe alta, acum (luni la ora 11, n.r.) pentru ca a fost o saptamana de interval nu cred ca mai au niciun motiv sa absenteze'', a afirmat presedintele Senatului duminica.

Intrebat cum va vota in plen, Tariceanu a afirmat ca asteapta punctul de vedere al Comisiei juridice, dupa ce va analiza dosarul, dar a reiterat ca nu sustine punctul de vedere al procurorilor. '

'Va trebui sa vedem exact cum sunt formulate acuzatiile de abuz in serviciu, dar repet, cred ca in situatia data premisele sunt gresite. Daca cineva a profitat de pe urma intregului scandal generat de aglomeratia la sectiile de votare, atunci ar trebui sa fie Klaus Iohannis cel care a beneficiat de pe urma asa zisului abuz in serviciu facut de Titus Corlatean', a sustinut Tariceanu.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut Senatului Romaniei incuviintarea inceperii urmaririi penale pe numele lui Titus Corlatean, fost ministru al Afacerilor Externe, in Dosarul Diaspora pentru fapte de abuz in serviciu si impiedicarea drepturilor electorale, pe care le-ar fi comis indeplinind functia ministeriala.

Senatul a amanat discutarea solicitarii DNA deoarece sedinta de marti a Biroului Permanent nu a intrunit numarul necesar de membri prezenti, motivul invocat fiind acela ca multi alesi sunt plecati in campanie electorala.

"In contextul organizarii alegerilor prezidentiale din anul 2014, in calitate de ministru al afacerilor externe, Corlatean Titus, prin incalcarea procedurilor legale si prin acte de dispozitie, a organizat discretionar sectiile de votare din strainatate, obtinand astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus si sustinut de partidul din care facea si el parte. Folosul necuvenit pentru altul a constat in limitarea numarului de cetateni romani care si-au putut exercita dreptul de vot in strainatate", a precizat DNA intr-un comunicat de presa.

Corlatean a demisionat intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale din 2014, aratand ca nu isi poate asuma infiintarea de noi sectii de votare in strainatate.