Ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, va participa, luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, care va avea loc la Bruxelles. Potrivit unui comunicat al MAE citat de Agerpres, pe agenda reuniunii ministrilor europeni de externe vor figura teme de actualitate, precum Strategia regionala a UE pentru Siria si Irak/Strategia anti-DAESH si aspecte externe ale migratiei.

In cadrul dejunului de lucru, ministrii vor avea un schimb de opinii cu privire la Strategia globala a UE, in pregatirea Consiliului European din luna iunie 2016.

Ministrul Lazar Comanescu va participa, de asemenea, la reuniunea ministrilor de externe din statele membre ale UE cu omologii din statele Parteneriatului Estic (R. Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan si Belarus), reuniune care preceda CAE.

Discutiile se vor concentra asupra stadiului implementarii obiectivelor fixate la summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga, din perioada 21-22 mai 2015, precum si asupra modalitatilor de dezvoltare in continuare a relatiilor UE cu statele partenere din Parteneriatul Estic.