Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a salutat, vineri, decizia Avocatului Poporului de a contesta la Curtea Constitutionala ordonanta de guvern prin care se pot organiza referendumuri locale in ziua alegerilor locale, el fiind cel care o reclamase la institutia reprezentata de Victor Ciorbea.

"Suntem foarte multumiti, ceea ce a facut Avocatul Poporului este un act de normalitate. I-am cerut premierului sa nu adopte ordonanta de urgenta pentru a se putea face referendumuri locale in sectiile de vot pentru alegerile locale. Vrea primarul de Oradea sa ia Baile Felix in aceeasi zi? Nu se justifica ordonanta. Daca oamenii sunt chemati pentru alegerile locale, acestea nu trebuie tulburate cu discutii, cu teme pentru referendum", a declarat Liviu Dragnea, intr-o conferinta de presa sustinuta la Piatra Neamt, potrivit Agerpres.

Presedintele PSD a adaugat ca Guvernul trebuie sa explice de ce s-a grabit sa emita aceasta ordonanta de urgenta.

Avocatul Poporului a sesizat la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) Ordonanta de Urgenta nr. 15/2016 care permite organizarea unui referendum in acelasi timp cu alegerile locale, dupa ce aceasta a fost reclamata de Liviu Dragnea la institutia reprezentata de Victor Ciorbea. In baza acestei ordonante se poate organiza referendumul de unificare a localitatii Sinmartin cu municipiul Oradea, promovat de primarul Ilie Bolojan. De altfel, Primaria Oradea a mai organizat de doua ori acest referendum anul trecut, care insa a fost invalidat tocmai din cauza prezentei slabe la vot.