Fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat intr-un interviu HotNews.ro-BBC ca Gheorghe Falca, primarul Aradului, care este si finul presedintelui Basescu are mai multe dosare la DNA. Chiuariu este de parere ca Directia Nationala Anticoruptie actioneaza la comanda politica iar in cazul lui Falca sugereaza ca desi este trimis in judecata intr-un dosar este totusi "protejat" de DNA, care are mai multe dosare ale primarului de Arad.

„Ceea ce nu stiti e ca sunt mai multe plangeri si mai multe dosare ale domnului Falca la DNA, si noi n-am auzit decat de unul. Celelalte stau linistite in nelucrare si asta s-a vazut...”. Intrebat cate sunt Chiuariu a raspuns: “Nu stiu cate sunt. Dar va spun ca e sigur, si asta se poate vedea din raportul inspectiei judiciare, ca sunt mai multe decat unul. E o chestiune de alegere a tintei, daca va uitati in ceea ce ii priveste pe partidele care sunt adversarele domnului Basescu, tintele sunt foarte vizibile. Cine stie in tara asta ca domnul Falca e membru PD sau ca e finul domnului Basescu? Aproape nimeni”.

Primarul de Arad, Gheorghe Falca, a fost trimis in judecata in octombrie 2007 de catre procurorii DNA, fiind acuzat de infratiunea de luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice, urmat de obtinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave.

Alaturi de Falca, mai ajung in fata tribunalului si ceilalti inculpati in acest dosar: Demeter Francisc, Vasil Radu Gravril, administrator si, respectiv, director al SC Elecon Plus si Papa Florica Mioara, functionar in cadrul primariei Arad.

Potrivit DNA, in cursul lunii martie 2005, Falca, in calitate de primar al municipiului Arad, a primit de la cei doi inculpati, Demeter Francisc si Vasil Radu, un imobil mai valoros cu 115.550 euro decit apartamntul dat la schimb.

In contra tranzactiei, Falca i-a favorizat pe cei doi mituitori in obtinerea la un pret subevaluat a unui teren apartinind Consiliului Local Arad, situat in centrul orasului.