Copresedintele PNL Vasile Blaga a afirmat miercuri, cu ocazia lansarii programului electoral al candidatului liberal la Primaria Capitalei, Catalin Predoiu, ca roaga DNA sa ridice semnaturile de sustinere pentru toti candidatii la locale, aratand ca nu este ingrijorat de un asemenea demers, informeaza Agerpres. La randul sau, copresedintele PNL Alina Gorghiu a aratat ca nu are nimeni nicio emotie in legatura cu actiunea DN, procedura fiind "una legala", "una perfecta", "una in regula".

Vasile Blaga si Alina Gorghiu la lansarea lui PredoiuFoto: Hotnews

"Eu rog DNA sa ridice semnaturile tuturor candidatilor din tara asta incepand cu PNL, ca sa nu fie nicio problema. Candidatii candideaza, exista echipe de sprijin in spate, pe fiecare foaie (...) scrie cine este responsabil si ii rog sa-si faca datoria fata de toti candidatii din Bucuresti", a spus Blaga, adaugand ca nu este ingrijorat absolut deloc de actiunea DNA.

Intrebat cum ar putea fi sanctionati candidatii, el a afirmat ca nu stie cum ar putea acestia sa raspunda pentru listele de sustinere.

"Nu stiu cum ar putea raspunde. (...) Nu poti sa sanctionezi pentru ca nu cred ca este corect si nu cred ca are o vina si aici ma refer la toti candidatii - eu nu pot sa ma duc cu procese de constiinta catre ei - de la toate partidele politice. Ai o lista de sprijin in spate. Legea, in acest moment, a favorizat partidele si in ideea de a strange semnaturi si cei care candideaza ca si consilieri, noi asta am facut in fiecare organizatie, si ordinea pe lista a tinut si de acest aspect. (...) De ce sa dau vina pe un candidat, fie el PNL-ist, PSD-ist?", a aratat Blaga.

Alina Gorghiu a aratat si ea ca nu are nimeni nicio emotie in legatura cu actiunea DNA.

"Am discutat cu toti candidatii din Bucuresti nu dupa depunerea listelor, ci inainte de depunerea listelor de semnaturi si a intregului dosar de candidatura. Nu are nimeni nicio emotie. Procedura este una legala, este una perfecta, este una in regula. Este dreptul oricui sa faca sesizari, denunturi penale si obligatia Parchetului este sa le ancheteze. O sa vedeti rezultatul. Suntem cat se poate de relaxati din punctul acesta de vedere", a spus Gorghiu.

Copresedintii PNL au participat la lansarea programului electoral al candidatului liberal la Primaria Capitalei, Catalin Predoiu.