Copresedintele PNL Alina Gorghiu a raspuns pe Facebook atacurilor recente lansate la adresa sa de catre Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta, afirmand ca acestia se afla "la polul opus" in privinta luptei anticoruptie fata de PNL.

"Atacurile lor nu ma surprind. E modul prin care ei si tabara din care fac parte incearca sa puna presiune. Cauza? Viziunea diferita asupra luptei anticoruptie. In timp ce #¬PNL sprijina prin toate demersurile tragerea la raspundere a celor care au abuzat de functiile publice, ei se situeaza la polul opus. Intreaga lor activitate in functiile detinute si pozitionarile lor publice demonstreaza acest lucru. Recentele declaratii sunt inca o dovada a faptului ca pentru PNL a fost de bun augur atunci cand drumul lui Calin Popescu Tariceanu s-a despartit de cel al partidului. Prin urmare, nu ma deranjeaza sa fiu numita in fel si chip de Tariceanu, Ponta, Dragnea. Fiecare atac la adresa mea sau a PNL inseamna inca o confirmare ca ma aflu in tabara corecta" a scris Gorghiu.

Postarea acesteia vine dupa ce Tariceanu, liderul ALDE si presedintele Senatului, a asemanat-o pe Gorghiu cu "Ana Pauker intr-o intruchipare moderna", iar Ponta a scris pe Facebook ca liderii PNL "sunt capabili" doar de "poale in cap marca Gorghiu-Dej".

"Noi trebuie, ca partid politic, sa tinem cont de prioritatile electoratului, dar trebuie sa avem si niste principii la care ne raportam si principiile fundamentale la care noi, ALDE, ne raportam sunt principiile liberalismului care se bazeaza pe pretuirea drepturilor si libertatilor individuale. Cand ma uit la PNL vad din ce in ce mai putin un partid cu care am putea sa stam de vorba si sa dialogam, un partid care nu mai are nimic de-a face nici cu valorile liberale ale democratiei, liberal in sensul larg al cuvantului, ei se bucura cand aud zgomotul de catuse. Pe mine chestiunea asta ma duce cu gandul in anii '50-'60, cand o vad pe doamna Gorghiu parca o vad acum pe Ana Pauker intr-o intruchipare moderna", a declarat Calin Popescu Tariceanu.