Deputatii din Comisia de agricultura au decis, marti, sa trimita plenului proiectul prin care comerciantii sunt obligati sa expuna la raft 51% produse romanesti, solicitarea patronatelor de a respinge initiativa legislativa picand la vot, a declarat pentru Mediafax seful comisiei, Nini Sapunaru.

Cumparaturi in hipermarketFoto: Agerpres

Nini Sapunaru a declarat, marti, pentru Mediafax, ca proiectul de lege potrivit careia comerciantii trebuie sa aiba la raft 51% produse provenite din lantul scurt de aprovizionare va fi transmisa plenului fara niciun fel de modificare.

Presedintele Comisiei de agricultura, deputatul PNL Nini Sapunaru, a afirmat ca, in decursul dezbaterii, unul dintre membrii comisiei a formulat amendamentul cerut de retaileri si patronate, acela de a respinge proiectul de lege in intregime, insa amendamentul a fost supus votului comisiei si a fost respins.

"La votul final, amendamentul poate fi sustinut in plen. Sa vedem cine si-l asuma", a mai spus Nini Sapunaru, precizand ca in forma adoptata de comisie legea este asteptata de multi oameni.

Presedintele Comisiei de agricultura a mai declarat ca, in forma actuala, legea nu contravine principiilor pietei unice, subliniind ca prevede obligativitatea ca in hipermarketuri sa existe 51% din produse provenite din "lantul scurt" de aprovizionare, fara sa faca strict trimitere la produsele romanesti.

In conditiile in care deputatii intra miercuri in vacanta pana dupa alegerile locale, o decizie a plenului Camerei Deputatilor ar putea fi luata abia dupa 7 iunie.