Proiectul de lege care ofera imunitate avocatilor este pe marti pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor pe pozitia 22.Acesta a fost aprobat de comisia juridica.

Propunerea de modificare a Legii profesiei de avocat, criticat de DNA, care ofera imunitate avocatilor, in sensul in care procurorii nu au voie sa ridice inscrisuri sa puna sub sechestru sau sa dispuna confiscarea comunicarilor scrise intre client si avocat, nici a calculatoarelor sau telefoanelor mobile apartinand avocatilor,va fi cel mai probabil retrimisa la Comisia Juridica, cea care a dat un raport favorabil pe 4 mai.

"Evident ca vom cere retrimiterea legii la comisie si eliminarea acelor proceduri care favorizeaza imunitatea avocatului. Este o aberatie legea, trebuie reintoarsa, trebuie eliminate acele prevederi", a spus Gorghiu.

La Camera Deputatilor a venit si un punct de vedere al Consiliului Concurentei, care cere eliminarea din proiectul de lege a articolului care prevede ca "avocatii pot conveni cu clientii onorarii superioare celor stabilite in tabloul onorariilor minimale adoptat de Consiliul UNBR", respectiv prevederea care spune ca printre atributiile UNBR se numara aceea de a "adopta tabloul onorariilor minimale pentru serviciile prestate potrivit legii de formele de exercitare a profesiei de avocat", pe care CC le considera "interventii in piata" prin "stabilirea de onorarii minime pentru serviciile oferite de avocati.

Ministrul Justitiei,Raluca Pruna, a criticat proiectul luni, in fata Consiliului Superior al Magistraturii

Ministrul a aratat ca, in opinia sa, nu se poate ca o profesie liberala, fie si cea a avocatilor, sa se bucure de imunitate absoluta, acest lucru fiind "nemaiintalnit in Uniunea Europeana, cel putin".