Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a afirmat, sambata, ca deciziile CSM potrivit carora declaratiile lui din iunie 2015 ar fi incalcat independenta justitiei, "incep sa cada in ridicol", transmite Agerpres.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Mie mi se pare ca aceste sanctionari pe care le aplica CSM incep sa cada in ridicol. Si am sa va spun de ce. Din doua considerente. In primul rand, nicio autoritate nu are voie sa cenzureze vocea parlamentarilor", a declarat Tariceanu, la Antena 3, referindu-se la decizia CSM potrivit careia declaratiile pe care le-a facut in iunie 2015 au incalcat independenta justitiei.

Cititi siCSM a anuntat ca declaratiile lui Ponta si Tariceanu au subminat autoritatea justitiei in ziua in care presedintele Senatului a declansat un nou atac la adresa DNA

Presedintele Senatului a sustinut ca libertatea de expresie, respectiv libertatea de declaratii politice a parlamentarilor este un drept fundamental care nu poate fi ingradit.

"Le atrag atentia domnilor de la CSM sa puna mana sa citeasca Constitutia. Intr-o tara libera si democratica este un drept fundamental care nu poate fi ingradit: libertatea de expresie si mai ales libertatea de declaratii politice a parlamentarilor. In al doilea rand, am impresia ca proverbul romanesc cu paiul din ochiul altuia si barna din ochiul tau este extrem de valabil. Le-as pune intrebarea domnilor din CSM: Declaratiile politice ale unora dintre membrii CSM-ului nu le sesizeaza? Atitudinea procurorului sef al DNA care ataca Parlamentul, care ataca deciziile Curtii Constitutionale, nu le vad? Aceste lucruri trec nevazute? Atacul pe care tot procurorul sef al DNA l-a facut la adresa unuia dintre cele doua servicii de informatii, la adresa SIE, declaratii extrem de grave. Lucrurile astea pentru ei nu exista? Ele incalca codul deontologic al magistratilor, aceste atitudini de care am vorbit", a adaugat Tariceanu.