Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Targoviste, referindu-se la schimbarea din fruntea Camerei Deputatilor a lui Valeriu Zgonea, ca "ste foarte greu sa te bati cu Zorro'', adaugand ca "le-am cerut colegilor mei sa purceada la modificarea regulamentului in sensul punerii de acord a regulamentului Camerei Deputatilor cu decizia Curtii Constitutionale, in asa fel incat atunci cand demersul va fi inceput, si va incepe cat de curand, sa fie finalizat sa nu se mai blocheze in proceduri discutabile. Suntem in situatia in care omul a fugit cu scaunul si trebuie sa se pregateasca colegii mei din Biroul Permanent al Camerei foarte bine in asa fel incat sa nu mai existe niciun fel de motiv de contestatie'', potrivit Agerpres.

Valeriu Zgonea si Liviu DragneaFoto: Agerpres (editat)

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a postat, in urma cu doua zile, pe pagina sa de Facebook, o fotografie in care era costumat precum celebrul personaj Zorro, cu mesajul "Reforma rezista". "Multumesc mult pentru telefoane si mesaje online. Cel mai mult m-a distrat poza de mai jos, primita azi de la un prieten (poza cu el mascat ca Zorro - n.red.) E important sa facem in viata ce consideram necesar pentru victoria binelui, deci.... reforma rezista! Cele bune, al vostru, Valeriu Z.", a scris Zgonea pe Facebook, in contextul in care PSD incearca sa il indeparteze de la conducerea Camerei Deputatilor.

Liviu Dragnea a comentat atunci ironic postarea lui Zgonea pe Facebook, spunand despre fostul sau coleg de partid ca "a evoluat de la Mihai Viteazul la Zorro".

Valeriu Zgonea a intrat in conflict cu Liviu Dragnea acum doua saptamani, dupa condamnarea cu suspendare a lui Dragnea in dosarul "Referendumul". Zgonea a fost singurul membru PSD care a cerut atunci demisia lui Dragnea de la conducerea partidului, in urma condamnarii. La scurt timp dupa acest episod, Zgonea a fost exclus din PSD.

Social-democratii incearca acum sa il indeparteze pe Valeriu Zgonea de la conducerea Camerei Deputatilor, dupa ce i-au retras sprijinul politic pentru aceasta functie.