Camera Deputatilor va dezbate, luni, motiunea simpla impotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, depusa la Biroul Permanent de PSD si ALDE, urmand ca votul final sa fie dat marti, anunta Mediafax. Motiunea simpla "Cel mai mare dezastru in agricultura romaneasca din perioada post-decembrista" indreptata impotriva ministrului Agriculturii, semnata de 84 de parlamentari PSD si ALDE, va fi dezbatuta luni, la ora 16:00, in plenul Camerei Deputatilor, urmand ca votul final sa fie dat marti, potrivit unei hotarari a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

Initiatorii motiunii simple sustin ca "in decursul anilor trecuti Guvernul Ponta a reusit sa aduca agricultura si industria alimentara pe unul dintre primele locuri in economia romaneasca", iar actualul ministru al agriculturii Achim Irimescu are ca "preocupare zilnica" distrugerea "acestui sistem performant pe care l-a parazitat".

"Preocuparea zilnica a acestui ministru este de a distruge cate ceva din sistemul performant pe care l-a paralizat, fara a construi absolut nimic. Trecand peste declaratiile halucinante ale domnului Irimescu, prin care a nenorocit fermierii si investitorii romani din sectorul alimentar sau uneori au starnit rasul unei tari intregi, actiunile si inactiunile ministrului Irimescu afecteaza siguranta nationala, prin amenintarea securitatii alimentare a Romaniei", mai arata semnatarii motiunii simple.

PSD si ALDE sustin ca Achim Irimescu trebuie sa plece "pentru a nu desfiinta din economia Romaniei intreg sectorul agro-alimentar" si pentru a nu-i transforma pe romani in "cersetorii Europei", potrivit textului motiunii.

Initiatorii motiunii fac trimitere la ceea ce ei considera "derapajele grave" din agricultura privind neacordarea platilor directe, blocarea proiectelor de investitii in domeniul irigatiilor, precum si managementul deficitar al Ministerului Agriculturii si institutiile din subordinea acestuia, sustinand ca de la actualul ministru au auzit "doar scuze si motivatii despre cum nu se poate sau de ce nu se poate sa faca treaba".

"De fapt, pe langa episoadele halucinante privind declaratiile politice, se observa cert ca nu stie ce si cum sa faca nimic", mai sustin semnatarii motiunii.