Sorin Oprescu, primar suspendat al Capitalei si fost director al Spitalului Universitar din Bucuresti, a declarat marti ca nu il cunoaste pe patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, si a sustinut ca "este exagerata chestiunea cu infectii care provoaca moartea oamenilor". Prezent marti la sediul Curtii de Apel Bucuresti, unde se judeca o contestatie depusa in dosarul in care este trimis in judecata pentru coruptie, Oprescu le-a declarat jurnalistilor ca nu il cunoaste pe Dan Condrea, ci pe tatal acestuia, care era farmacist sef la Spitalul Universitar, potrivit Agerpres. Presa a relatat ca firma Hexi Pharma si-a inceput activitatea in anul 1994 (la acea vreme se numea Universitar Farma), intr-un spatiu primit gratuit in incinta farmaciei Spitalului Universitar, obiectul de activitate fiind comercializarea produselor farmaceutice si medicamente. La acea vreme, Sorin Oprescu era directorul Spitalului Universitar.

Sorin OprescuFoto: HotNews / DP

Contractul cu Universitar Farma (actuala HehiPharma) a fost semnat, in 1994, pe de o parte de Sorin Oprescu, director la acea vreme al Spitalului Universitar, si pe de alta parte de Ion Mateescu si Virgil Condrea, director, respectiv sef de productie al Universitar Farma.

Intrebat daca ar avea curajul sa se interneze intr-un spital unde au fost gasiti dezinfectanti diluati, Oprescu a spus: "Da, pentru ca lucrez intr-o sectie de chirurgie, vad si eu care este starea in sectie, care este starea in spital. (...) Este exagerata chestiunea cu infectii care provoaca moartea oamenilor. Nu peste tot. Din ce cauza, cum, concentratie, contracte sunt departe de lucrurile astea, tocmai pentru faptul ca nu am fost in ultimii sapte ani si jumatate in miezul sistemului, dar asta nu a inseamna ca nu am avut grija de spitalele pe care le-am avut in custodie."