Expert Forum ofera oportunitatea cetatenilor interesati de a vedea cum arata si functioneaza o sectie de votare si de a observa intreg procesul de votare, de la deschiderea sectiei, pana la finalizarea numararii voturilor si transmiterea rezultatelor, informeaza un comunicat al organizatiei.

Pentru a putea deveni observator electoral EFOR cei interesati trebuie sa aiba peste 18 ani si drept de vot, sa nu aiba drepturile electorale interzise si sa nu faca parte dintr-un partid sau formatiune politica. Pentru a putea fi acreditati vor semna o declaratie in acest sens.

"Expert Forum va oferi asistenta pe toata durata prezentei observatorilor in sectia de votare. Vom organiza un seminar de pregatire pentru observatori in saptamana dinaintea alegerilor; pentru cei care nu sunt din Bucuresti, intalnirea va fi organizata on-line. De asemenea, vom oferi un ghid al observatorului si o aplicatie on-line pentru raportarea neregulilor", se spune in comunicat.

Activitatea de observator nu este remunerata si este una de natura voluntara, precizeaza sursa citata. Mai multe informatii,AICI.