Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, sambata, la Galati, ca isi doreste refacerea USL printr-o alianta PSD - ALDE, care sa castige alegerile parlamentare si sa revina la guvernare, potrivit Agerpres.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Asteptarea mea si asteptarea dumneavoastra, banuiesc, este ca alianta solida dintre social-democrati si liberali pe care cu totii ati votat-o, USL, sa se refaca intre PSD si ALDE si sa castigam alegerile parlamentare de la finele acestui an pentru a relua cursul bun al guvernarii din ultimii trei ani, intrerupt din pacate de guvernarea Ciolos - Iohannis", a spus Tariceanu, intr-un discurs sustinut in fata a circa 3.000 de membri si sustinatori ALDE Galati.

Tariceanu a precizat ca revenirea la guvernare a aliantei PSD - ALDE este necesara mai ales ca oamenii s-au lamurit ce inseamna guvern tehnocrat.

"Eu cred ca romanii s-au lamurit pe deplin ce inseamna guvern tehnocrat si nu vor mai dori sa refaca aceasta experienta. De aceea cred si privesc cu optimism alegerile locale si consider ca alegerile locale vor fi o pregatire cum e si firesc pentru alegerile generale de la finele acestui an, iar eu cred ca formula care s-a dovedit a fi eficienta pentru cetateni si in planul politicilor economice si in planul politicilor sociale, alianta dintre PSD si liberali, sa revina la putere; sigur ca acum liberalii suntem noi", a sustinut Tariceanu.

Copresedintii ALDE Calin Popescu-Tariceanu si Daniel Constantin au participat, sambata, la Galati, la evenimentul de lansare a candidatilor ALDE Galati la alegerile locale.