Presedintele PSD, Liviu Dragnea, ii solicita public presedintelui Klaus Iohannis convocarea de urgenta a CSAT ''in contextul adancirii crizei sistemului public de sanatate'', care in opinia sa risca sa degenereze intr-un risc de siguranta nationala, potrivit Mediafax.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

''Dat fiind faptul ca sanatatea este o componenta majora a sigurantei nationale ii solicit public presedintelui Iohannis ca, in contextul adancirii crizei sistemului public de sanatate, sa convoace de urgenta Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, care sa analizeze situatia si sa propuna masuri urgente care sa ofere populatiei certitudinea ca autoritatile sunt capabile sa rezolve aceste probleme. Este momentul unor decizii majore, drastice, care sa repuna sistemul public de sanatate in parametrii unei functionari care sa raspunda atat provocarilor normale, de zi cu zi, cat si oricarei situatii de criza. Altminteri, situatia va scapa de sub control, cu efecte greu de anticipat'', a transmis liderul PSD intr-un comunicat de presa transmis sambata.

El subliniaza ca dupa tragedia de la Colectiv de anul trecut si criza bebelusilor de la inceputul acestui an, dupa dezvaluirile presei cu privire la falsificarea dezinfectantilor folositi in spitale si comunicarea de catre guvern a faptului ca in peste 50 de spitale romanii isi risca viata din aceasta cauza, dupa ce un fotbalist moare pe teren la cateva sute de metri de cel mai important spital de urgenta din tara, ''simpla demisie a ministrului Sanatatii, care oricum nu este luata in considerare, nu ajuta la nimic''.

''Deja nu mai avem de-a face cu o problema sociala, situatia degenerand intr-un risc de siguranta nationala'', sustine Dragnea.

Premierul Dacian Ciolos a convocat sambata dupa-amiaza la Guvern mai multi reprezentantanti ai factorilor de decizie din domeniul sanatatii.