Fostul presedinte Traian Basescu afirma ca noul ministru al Culturii, Corina Suteu, este un 'un om de cultura valoros' si ca propunerea facuta de premier era 'greu de refuzat', scrie Agerpres.

'Au facut parte din naivitatile domnului Alexandrescu ... aceasta conditionare (n.r. a succesorului in functie), razgandirea si incidentele de la Opera. Il sustin si acum. Este foarte tenace, un om de cultura din generatia mai tanara si pentru care imi pare rau ca a plecat din Guvern. Nu mai este in functie si cred ca solutia aleasa este una buna - doamna Suteu este un om de cultura valoros', a declarat miercuri, la Romania Tv, Traian Basescu.

Referindu-se la 'scandalul poneiului roz', Basescu a spus: 'A fost un scandal la noi. Nu a existat nicio reactie de la Ambasada Israelului sau de la statul Israel, pentru ca au inteles ca era vorba de o expozitie cu artisti moderni, mai putin complexati. (...) Acolo a fost vorba de niste artisti mai increzatori. Eu nu am inteles nici acum semnificatia exacta, dar in mod cert acel ponei roz nu putea sa fie decat o ironie'.

In acelasi timp, el a apreciat ca scrisoarea catre GDS a fostului ministru Alexandrescu 'nu este in regula'.

'Am vazut scrisoarea si ca fost demnitar va pot spune ca nu e in regula. Scrisoarea este o greseala cap-coada pentru ca a te adresa GDS cu asemenea probleme ca ministru fara sa le fi spus premierului este gresit', a mai spus Basescu.