Vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru, a declarat marti ca ar putea spune "da" in cazul in care va fi propus de Senat si de grupul PSD pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala, dar a refuzat sa dea mai multe detalii referitoare la discutiile pe acesta tema, scrie Mediafax.

Ioan ChelaruFoto: Agerpres

Intrebat, dupa sedinta Biroului Permanent de la Senat, daca va fi propus de grupul PSD pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala, Chelaru a spus: "Nu stiu, eu n-am discutat subiectul, urmeaza probabil la grupul parlamentar sa se discute acest subiect. (...) Sigur ca in masura in care grupul va aprecia ca activitatea mea anterioara, pregatirea mea profesionala si experienta pe care o am sunt suficiente sau sunt necesare si ar aduce un plus reprezentantului pe care grupul parlamentar sau Senatul il va trimite (...), ma gandesc ca as putea spune da, dar urmeaza sa analizam".

Vicepresedintele Senatului a mai precizat ca este un subiect care a fost discutat de mai multe ori, dar prefera sa pastreze o rezerva pentru ca nu ar vrea sa faca declaratii despre un lucru care nu se adevereste.

Chelaru a adaugat ca toate candidaturile vor fi analizate de Comisia juridica, urmand ca aceasta sa faca un raport care ar putea fi gata luni, saptamana viitoare, in conditiile in care termenul dat de CCR pentru propuneri este de 1 iunie.

Curtea Constitutionala a trimis o scrisoare Senatului in a doua jumatate a lunii aprilie prin care solicita declansarea procedurii de numire a unui nou judecator, avand in vedere ca mandatul lui Valentin Zoltan Puskas urmeaza sa expire.

De asemenea, mandatul presedintelui CCR, Augustin Zegrean, si a judecatorului Tudorel Toader urmeaza sa expire, in locul lor urmand sa fie numiti judecatori de catre Presedintie si Camera Deputatilor.

Parlamentul are termen pana pe 9 mai sa desemneze cele doua propuneri.