Judecatoria Sectorului 4 a decis vineri ca fostul primar Cristian Popescu Piedone poate candida pentru functia de consilier local, transmite Agerpres.

Cristian Popescu PiedoneFoto: Agerpres

Instanta a validat candidatura lui Piedone si a anulat hotararea luata de Biroul Electoral de Circumscriptie Sector 4 din 27 aprilie, prin care i s-a respins candidatura la functia de consilier local. Decizia nu este insa definitiva.

"Admite contestatiile conexate formulate de petentii Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) si Popescu Cristian Victor Piedone. Anuleaza in parte hotararea nr. 37/27.04.2016 emisa de Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 4 sector 4, in sensul ca valideaza candidatura lui Popescu Cristian-Victor Piedone pentru Consiliul Local al Sectorului 4 al Municipiului Bucuresti, propusa de Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). Cu drept de apel in termen de 24 de ore de la pronuntare la instanta ierarhic superioara, cerere de apel care se depune la Tribunalul Bucuresti", se arata in decizia instantei.

Motivul invocat de Biroul Electoral Sector 4 in hotararea data pe 27 aprilie era faptul ca, in cazul lui Piedone, au fost completate in acelasi timp liste de sustinatori pe lista Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), dar si pentru candidatura sa ca independent la functia de primar al sectorului 4.

Cristian Popescu Piedone are o decizie definitiva in instanta prin care nu are dreptul sa candideze pentru functia de primar al sectorului 4.