Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi, ca presedintele Klaus Iohannis nu are niciun amestec in deciziile legate de Opera Nationala Bucuresti (ONB), precizand totodata ca nu are in vedere o cariera politica "in PNL sau in alta parte", potrivit Agerpres.

"L-am sustinut pe Vlad (Vlad Alexandrescu, ministrul demisionar al Culturii - n.r.) in toate demersurile reformiste si cand am avut ceva sa-i reprosez am facut-o direct si nu public (asa cum n-o s-o fac nici acum) pentru ca il respect. Din pacate (din pacate si pentru mine, si pentru el), au fost facute greseli de abordare in cazul de la Opera care ne-au adus in situatia in care suntem. Eu ca prim-ministru trebuie sa judec si viziunea unui ministru, dar si modul de actiune pentru ca ambele sunt instrumente la fel de importante (...) intr-o astfel de demnitate", a scris Ciolos, intr-un comentariu pe o pagina de Facebook.

In context, el a subliniat ca presedintele Klaus Iohannis nu are nicio legatura cu deciziile legate de cazul ONB.

"Presedintele nu are niciun amestec in deciziile legate de acest caz. Si nu, nu am in vedere o cariera politica in PNL sau in alta parte. Dar vad ca pot s-o repet oricat as dori pentru ca unii scot aceasta idee de la naftalina atunci cand logica lor nu-i lasa sa inteleaga anumite decizii sau actiuni ale mele.

Se poate intampla sa gresesc fata de cei care au incredere in mine, dar nu o sa-i mint niciodata. Niciodata", a adaugat Dacian Ciolos.