Presedintele UNPR Maramures, deputatul Nutu Fonta, declara ca Biroul Electoral Municipal Baia Mare a admis, joi, candidatura lui Catalin Chereches pentru un nou mandat de primar la alegerile locale din 5 iunie, potrivit Mediafax.

Nutu Fonta a declarat, joi seara, pentru Mediafax, ca UNPR a primit acceptul atat pentru lista pentru Consiliul Local Baia Mare, cat si pentru Consiliul Judetean Maramures. "Biroul Electoral Municipal Baia Mare a acceptat candidatura lui Catalin Chereches pentru functia de primar al municipiului Baia Mare si, dupa ce am primit rezultatul, am decis sa anuntam si public acest lucru. Deci s-a admis candidatura la Primaria Baia Mare a lui Catalin Chereches din partea UNPR. Avem acceptul si pentru lista pentru Consiliul Local Baia Mare si pentru Consiliul Judetean Maramures", a spus Fonta.

Tribunalul Cluj a dispus, miercuri seara, arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Catalin Chereches, dupa ce acesta fusese retinut anterior, pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata.

Presedintele Biroului Electoral Municipal Baia Mare, Claudiu Nan, declara, joi, ca dosarul de candidatura a lui Catalin Chereches, depus din partea UNPR, pentru Primaria Baia Mare, va fi analizat in cursul zilei si se va decide daca se va admite sau va fi respins.

Intrebat, joi daca primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, poate candida pentru un nou mandat chiar daca a fost arestat preventiv, presedintele Biroului Electoral Judetean (BEJ) Maramures, judecatorul Nicolae Stamate Tamasan, a declarat ca statutul de candidat al acestuia nu se schimba, nefiind afectat de cercetarile in curs.