Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Catalin Predoiu, a declarat marti seara ca isi asuma responsabilitatea, laolalta cu intreg partidul, pentru esecul candidaturii lui Marian Munteanu, aratand ca nu a fost la curent cu toate declaratiile acestuia din anii 90, potrivit Mediafax.

Referindu-se la dificultatile pe care PNL le-a avut in desemnarea candidatului, el a afirmat, la B1tv, ca ''partidul a reactionat rapid, la maximum de capacitate posibila in contextul dat de fiecare data''.

''Domnul Munteanu s-a retras pentru ca aparusera o serie de acuzatii destul de grave la adresa domniei sale, pe care o parte le-a demontat, pe altele a spus ca oricand le poate demonta. Tot acest context creat si cu precedentul schimbarii Busoi-Orban, se crease deja un fel de cliseu acolo, imediat toata lumea a vorbit de criza si presiunea a fost enorma. (...) Serios nu inseamna sa nimeresti cu toate deciziile sau sa iei decizia ideala de fiecare data. Stiti ce zice Churchill, secretul succesului este sa perseverezi, sa nu-ti pierzi entuziasmul. La domnul Munteanu decizia a fost luata rapid pentru ca era important sa luam o decizie rapid. Toata lumea vorbea de cazul Orban, de al doilea esec al PNL-ului. Toata lumea a fost de acord ca in maximum 48 de ore trebuie sa avem o solutie. Ce n-a fost bine este ca trebuia sa verificam mai atent toate declaratiile din anii 90, unele dintre ele si mie personal mi-au fost necunoscute. Trebuia sa evaluam mai atent riscul acestui nou baraj pe care urma sa il intampinam, dar ideea in sine de a veni cu un om din afara partidului cred si acum ca a fost buna. A fost o decizie colectiva si nu e corect ca cineva sa se spele pe maini. Nici eu nu pot sa ma spal pe maini si trebuie sa imi asum acest lucru'', a explicat Predoiu.

El a sustinut ca liberalii de la sectoare care s-au delimitat de Munteanu au fost ''putin impulsivi''.

''Dansul a receptat negativ doua declaratii facute de doi candidati de la sectoare, domnul Raetchi si domnul Mironescu, care au reactionat putin impulsiv. Nu a fost nimic nefiresc, a fost rezonabil tot ce s-a intamplat, a fost corect din punct de vedere politic. Toata conducerea PNL a dat dovada de maturitate. Am iesit impreuna intariti de acolo si in relatii bune cu domnul Munteanu'', a mai spus Predoiu.

El a subliniat ca prin nominalizarea sa partidul a trecut ''nu de la agonie la extaz, dar la o stare de optimism sanatos''.