Fostul presedinte Traian Basescu a anuntat, marti, ca ii va face plangere pentru abuz in serviciu procurorului general interimar Bogdan Licu, afirmand ca acesta face "un joc politic murdar" pentru a ramane in continuare prim adjunct al noului procuror general al Romaniei, potrivit Agerpres.

Basescu s-a referit si la dosarul spalarii de bani in care este suspect, apreciind ca acesta este "o alta mizerie a Parchetului General".

"Domnul Licu, prim adjunct al procurorului general, asta e functia pe care a detinut-o si pe care l-am numit, dupa ce s-a procopsit cu un plagiat facut la scoala lui Oprea, ce si-a zis, ca vrea sa ramana in continuare prim adjunct al procurorului general, sa se arate destoinic fata de noul procuror general care va veni. (...) Un om face un joc politic murdar pe sesizarile oamenilor lui Voiculescu. (...) Totul are o limita, iar ce fac acesti procurori cu un fost presedinte nu-l afecteaza atat pe fostul presedinte, dar imaginea tarii este jalnica si nu cred ca abuzul in serviciu nu li se aplica si lor. Nu au la discretie destine de oameni doar pentru ca sunt procurori", a declarat Basescu, la TVR 1.

Intrebat daca are de gand sa faca ceva in sensul acesta, fostul sef al statului a raspuns ca, in mod categoric va reactiona, intrucat sunt "tergiversate" niste dosare despre care spune el ca sunt "niste falsuri". Referindu-se la modul in care va reactiona, Traian Basescu a spus ca va face plangeri.

"Si ei pot fi acuzati de coruptie. Spre exemplu, Licu acum urmareste un post, sa fie reinvestit in conducerea Parchetului General. Categoric ii voi face (plangere ￯ n.r.) pentru ca procurorul de caz nu lucreaza de capul lui. Cand e vorba de fostul presedinte al Romaniei are aprobarea sefilor institutiei", a sustinut Basescu.

El a aratat ca, din cauza calitatii de suspect, ii sunt luate anumite drepturi, precum acela de port-arma.

"Au redeschis toate aceste dosare inca din prima parte a anului 2015, dosare cu reclamatii numai de la oamenii lui Voiculescu. Care este explicatia de nu m-a chemat nimeni pana acum? Poate n-a fost nevoie sa ma cheme. Foarte bine, dar, fratilor, inchideti dosarele, pentru ca mie imi luati niste drepturi. Eu, spre exemplu, acum, ca suspect nu am dreptul sa port arma, iar eu am in mod legitim drept de port arma. Pentru ce mi-l ia un procuror ca-si face el jocul pentru scaunul lui?", a mai spus Traian Basescu.