Fostul presedinte Traian Basescu afirma ca are cunostinta de doi politicieni ''carora li s-a facut onoarea ca, la un moment dat, sa fi fost cu adevarat ofiteri acoperiti'' - desi nu poate sa dovedeasca acest lucru - fostul premier Victor Ponta la SIE si deputatul PSD Sebastian Ghita la SRI, informeaza Mediafax.

Traian BasescuFoto: Hotnews

''Personal, stiu doar doi oameni dintre politicieni carora li s-a facut onoarea ca, la un moment dat, sa fi fost cu adevarat ofiteri acoperiti, dar niciodata nu voi putea sa dovedesc acest lucru: unul se numeste Victor Ponta la SIE si altul se numeste Sebastian Ghita la SRI. Cu siguranta, ei nu mai au aceasta calitate dupa ce au intrat in Parlament. In plus, astia doi nu vor sa preia partide in numele serviciilor secrete. In rest, doar agenti de influenta voluntari, slugi cu IQ redus care cred in mod fals ca-si netezesc cariera. Speranta desarta'', a scris fostul sef de stat luni seara pe pagina sa de Facebook.

El a sustinut ca guvernul Ciolos, ''generat de generali si procurori'', este ''pur si simplu un monument al neputintei si incompetentei''.

Referindu-se la declaratiile lui Ponta despre ofiterii acoperiti si la speculatiile pe aceasta tema, Basescu le-a calificat drept o ''penibilitate''.

''Unii spun Valentin Zgonea, altii spun Giorgian Pop, altii spun Isar, unii spun A. Saftoiu, altii spun Mihai Tudose, altii spun de-a valma Comisia SRI. Oameni buni, uitati-va la ei. Toti sunt niste neica nimeni pe care, eventual, serviciile i-au mai folosit ca agenti de influenta sau trompete pentru a-si satisface mici nevoi in spatiul public, dar pe care niciodata nu i-au considerat demni sa devina ofiteri acoperiti ai unui serviciu de informatii romanesc. Si, daca vine vorba despre agenti de influenta si nu de ofiteri acoperiti, parerea mea este ca presa este plina de astfel de agenti de influenta, care cred ca sunt protejati daca 'servesc cauza' sustinand ideea ca Patria poate fi salvata doar de generali si procurori si facind praf de-a valma oamenii politici'', este de parere fostul presedinte.

El a subliniat ca este nevoie de o comisie parlamentara puternica de control a serviciilor secrete ca singur remediu pentru recastigarea increderii.

''Din toata aceasta poveste, dincolo de balacareala politica, cei care au o problema sunt serviciile secrete. De ce s-a ajuns ca, in mediul politic, in mediul economic, in justitie, in societate, cei mai multi oameni sa-si puna problema influentei decisive a serviciilor? Este cod rosu de incredere'', a conchis el.