Fostul presedinte Traian Basescu a declarat sambata, la Bistrita, cu ocazia lansarii candidatilor din partea Partidului Miscarea Populara la alegerile locale, ca a ales sa nu candideze pentru functia de primar al Capitalei pentru ca nu ar fi putut face acest lucru avand calitatea de suspect intr-un dosar in care este acuzat de spalare de bani, potrivit Agerpres.

Traian BasescuFoto: Mihai Ivascu / Hotnews.ro

"Este o mizerie fara limite, dar plecati de la premisa ca, la sfarsitul mandatului, am facut afirmatia ca am ingenuncheat vechiul sistem, dar nu l-am facut sa dispara. El s-a manifestat premergator inscrierii mele in cursa pentru Primaria Capitalei si m-a pus in fata unei situatii imposibile, si anume sa candidez in calitate de suspect - lucru pe care nu-l puteam accepta, pentru ca mi-as fi negat tot mandatul meu de zece ani la Cotroceni. Ce va pot garanta, insa: este o minciuna, un mod de a rezolva problemele politice pe care cei care inca se mai hranesc din invataturile lui Voiculescu, dar si slugile lui din institutiile statului, il fac. Este un joc murdar", a afirmat Traian Basescu.

Liderul PMP le-a spus celor aproximativ 400 de membri si simpatizanti ai partidului veniti la intalnirea de la Bistrita ca va face publica "povestea" din acest dosar in zilele urmatoare si ca a preferat sa nu mai candideze, pentru a nu crea probleme de imagine partidului: "Nu voi ezita, in zilele urmatoare, sa fac publica povestea, dar nu e cazul sa ne amaram ziua de azi. Ce n-am putut accepta este ceea ce v-am spus: sa candidez negandu-mi mandatul, sa ma aflu in aceasta campanie intr-un grup, alaturi de toti penalii PSD si PNL care vor candida, si sa se spuna ca Basescu e in aceeasi categorie cu Piedone, cu Olguta Vasilescu, cu toti primarii urmariti penal care vor candida. Nu puteam accepta acest lucru si as fi contrazis chiar filosofia de a fi a acestui partid tanar. V-as fi facut necazuri", a explicat Traian Basescu.

Fostul presedinte al Romaniei a adaugat ca in acest dosar "nu au cum sa fie denunturi", dand ca exemplu activitatea sa din ultimii 20 de ani in importante functii ale statului, si ca spera ca Parchetul General se va pronunta pana la alegerile din toamna.

Traian Basescu a fost insotit la evenimentul de lansare a candidatilor PMP la alegerile locale de la nivelul judetului Bistrita-Nasaud de prim-vicepresedintele Cristian Diaconescu si de secretarul general Dorel Onaca.

Fostul sef al statului a confirmat pe 20 aprilie ca a fost informat de Parchetul General ca este suspect de spalare de bani intr-un dosar privind achizitia unui teren si precizeaza ca se va prezenta in fata procurorilor imediat ce va fi citat, adaugand ca in acest dosar, in luna iunie 2012, acelasi parchet a dispus neinceperea urmaririi penale.