Reactia presedintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut presedintelui PSD sa demisioneze dupa condamnare, este "absolut fireasca", iar faptul ca Liviu Dragnea nu demisioneaza este "o sfidare" la adresa justitiei, a declarat sambata candidatul PNL la Primaria Capitalei, Catalin Predoiu, potrivit Mediafax.

Catalin PredoiuFoto: HotNews / DP

Intrebat ce parere are despre reactia presedintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut presedintelui PSD Liviu Dragnea sa demisioneze din fruntea partidului ca urmare a condamnarii la doi ani de inchisoare cu suspendare, Predoiu a spus: "Este absolut fireasca pentru ca presedintele este, printre altele, garantul echilibrului in stat, presedintele este garantul bunului mers al societatii si ceea ce vedem este ca la varful sistemului politic un sef de partid este condamnat de justitie pentru manopere ilegale in desfasurarea campaniei electorale."

De asemenea, Catalin Predoiu a afirmat ca refuzul de a demisiona de la conducerea PSD reprezinta "o sfidare" la adresa justitiei si a amintit de acuzatiile lansate de fostul premier social democrat Victor Ponta, care sustine ca un fost ministru, vicepresedinte al PSD si "ofiter acoperit", intentioneaza sa preia puterea.

"Ceea ce face domnul Dragnea acum este sa vina sa ceara sa mai organizeze inca o data o campanie electorala. Este o sfidare adresata de domnul Dragnea justitiei care tocmai l-a condamnat pentru activitati ilegale in procesul electoral. Dincolo de acest lucru, este ultima proba a faptului ca in PSD avem de-a face cu un concurs, din cate arata declaratiile varfurilor PSD, un dublu concurs. Cine este mai condamnat cu suspendare decat altul si cine-i mai acoperit decat altul, am vauzut ca domnul Ponta il acuza nu stiu pe cine de aceasta calitate. N-avem de-a face cu aceste lucruri. Ce-i intereseaza pe cetatenii Capitalei si ne intereseaza pe noi este sa oferim o viziune de dezvoltare a Bucurestiului si asta facem", a sustinut Predoiu.

Candidatul liberal la Primaria Bucuresti a mai spus, intrebat daca problemele din PSD avantajeaza partidul sau: "Nu ne priveste acest lucru dincolo de faptul ca este un semn rau pentru viata politica romaneasca pastrarea intr-o functie de varf la nivel politic a domnului Dragnea in conditiile in care a primit o condamnare in legatura cu procese politice."

"Liviu Dragnea ar trebui sa se retraga. Pentru sanatatea sistemului politic romanesc, nu este in regula ca un mare partid politic sa fie condus de un lider condamnat penal prin sentinta definitiva. I-am comunicat aceasta opinie", a scris presedintele Klaus Iohannis vineri seara pe pagina sa de Facebook.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare - dublu decat in prima instanta - in dosarul Referendumului, decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie fiind una definitiva. Ulterior, la sediul PSD a avut loc o sedinta a Comitetului Executiv a carei concluzie a fost ca Liviu Dragnea trebuie sa ramana la sefia PSD, discutia urmand sa fie reluata dupa locale.