Sotia fostului primar al Chisinaului Nicolae Costin, Iuliana Gorea Costin, va candida la alegerile locale din Romania pentru functia de Primar General al Bucurestiului, ea spunand ca este sustinuta de Partidul National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD), potrivitRadio Chisinau.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ea este sotia primului primar al Chisinaului dupa proclamarea independentei, Nicolae Costin, (1990 - 1994), coautor al Declaratiei de Independenta a Republicii Moldova.

Conform unei prezentari de pepagina ei de Facebook, ea s-a nascut peste Prut, unde a absolvit doua facultati, iar "in anul 2003 s-a stabilit la Bucuresti, alegand sa sprijine parcursul pro romanesc pro european al Republicii Moldova din cadrul institutiilor specializate ale Guvernului Romaniei, actualmente al Inaltului Reprezentant pentru Republica Moldova".

In prezentarea citata ea spune ca la 25 de ani a fosta aleasa primar, fara a preciza in ce localitate din Republica Moldova si ca in perioada 1997-2001, Iulia Gorea Costin a fost Reprezentant Permanent, Ambasador al Republicii Moldova la Consiliul Europei