Presedintele Partidului Puterii Umaniste, Maria Grapini, a declarat joi, pentru Mediafax, ca va convoca o sedinta a Biroului Executiv Central, unde se va discuta candidatura lui Cristian Popescu Piedone, mentionand ca nu poate sustine un candidat asupra caruia planeaza suspiciuni in dosarul Colectiv. Piedone a anuntat ca s-a decis sa se inscrie in Partidul Puterii Umaniste si sa candideze din partea acestei formatiuni la Primaria Sectorului 4.

Maria GrapiniFoto: Agerpres

"Resping candidatura si ca persoana, si ca om politic, si ca copresedinte al PPU, si ca cetatean. M-am intors aseara de la Bruxelles si vor face astazi o sedinta in jurul orei 14:00, sper sa pot sa adun repede Biroul Executiv Central si vom lua in discutie acest subiect. Incercam sa clarificam acest lucru in sedinta. Punctul meu de vedere, indiferent de ce se decide, ramane acelasi pentru ca e vorba despre niste principii. Tot astazi sper ca vom da si punctul de vedere, oficial, al partidului", a declarat Grapini pentru Mediafax.

Ea a adaugat ca, peste patru ani, dupa ce Piedone isi va rezolva problemele in justitie, ar putea sa ii sustina o eventuala candidatura, dar, in prezent, nu poate uita "cele 64 de cadavre" din clubul Colectiv.

"Eu raman la aceeasi pozitie ca cu drag peste patru ani dupa ce-si rezolva problemele cu justitia l-as fi sustinut. Acum nu pot. Am spus ca nu trebuie sa votam sigla partidului, sau cat e de mare partidul, trebuie sa votam moralitatea si calitatea omului. Eu am spus ca si presedintele ar trebui sa faca un pas inapoi daca are probleme cu justitia, nu pot acum sa spun ca facem exceptie pentru domnul Piedone. O fi corecta si buna Olguta Vasilescu sau alt candidat, dar daca noi nu educam cetatenii ca este bine sa alegem omul asupra caruia nu planeaza nicio suspiciune atunci o sa avem ce am avut si pana acum. Eu as fi duplicitara sa spun ca facem o exceptie pentru Piedone. Eu am facut in Timisoara acel eveniment cu Dan Puric pentru a sustine un supravietuitor din Colectiv. Nu pot sa uit de cele 64 de cadavre si sa sustin un candidat care nu si-a elucidat¬ este sau nu este implicat in acea situatie tragica", a concluzionat Grapini.

Cristian Popescu Piedone a anuntat ca a decis sa se inscrie in Partidul Puterii Umaniste si sa candideze din partea acestei formatiuni la Primaria Sectorului 4. Piedone a reluat strangerea de semnaturi, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis sa ii respinga cererea de candidatura, pe motiv ca jumatate din semnaturi erau incomplete.