In cursul serii de marti au existat tot multe informatii referitoare la o iminenta retragere a lui Marian Munteanu din cursa pentru Primaria Capitalei, au declarat pentru HotNews.ro surse din PNL.

Marian MunteanuFoto: Agerpres

Vezi mai jos fimul serii de marti pe aceasta tema

22.05: De la sediul PNL din Aleea Modrogan a plecat si Alina Gorghiu, fara sa faca declaratii jurnalistilor.

21:50 La aceasta ora la sediul PNL mai este doar Alina Gorghiu si consilierii ei. O decizie in privita candidaturii lui Marian Munteanu este asteptata la sedinta Biroului Permanent National programata pentru miercuri.

21:40 Nu mai exista in acest moment vreo indoiala ca liberalii sunt impartiti in doua tabere, pro si contra Marian Munteanu, ca despre eventuala retragere s-a discutat in aceasta seara, dar nu s-a ajuns la o decizie.

21:05 Vasile Blaga a plecat de la sediul PNL. Cand a fost intrebat daca se discuta despre retragerea lui Marian Munteanu, acesta a raspuns: "Discutam maine"

20:25 Principalele televiziuni de stiri, Digi24, Antena 3 si B1, au intrat in regim de breaking news despre disputele din PNL in jurul unei eventuale retrageri a lui Marian Munteanu, in timp ce Realtiatea TV, care l-a promovat intens, nu a difuzat pana la aceasta ora nicio informatie despre acest subiect.

20:43 Marian Munteanu a anuntat si el, pe Facebook, ca a cesionat toate actiunile pe care le detine in societati comerciale.

Iata mesajul sau:

"Dragi prieteni,

Astazi am decis si initiat cesionarea tuturor partilor sociale pe care le detin in societati comerciale.

Doresc ca activitatile mele politice sa nu aiba efecte asupra activitatilor pe care aceste entitati le dezvolta sau asupra unor oameni care nu sunt implicati politic.

Din acelasi motiv am initiat retragerea mea din unele organizatii neguvernamentale.

Marian Munteanu"

20:40 O conferinta comuna de presa a copresedintilor Alina Gorghiu si Vasile Blaga este anuntata pentru miercuri seara, potrivit unor surse din PNL

20:35 In sedinta PNL, care este in derulare, Teodor Atanasiu discuta despre ce strategie de campanie trebuie aplicata pentru candidatura lui Marian Munteanu

20:32 Surse: Mircuri, la ora 15, sedinta de strategie legata de Bucuresti, la care este anuntata participarea lui Gorghiu, Blaga si Predoiu

20:25 Teodor Atanasiu, intrebat daca Marian Munteanu s-a retras din cursa pentru Primarie: "Azi Marian Munteanu s-a retras din consiliile de administratie din ONG-urile in care facea parte si a cesionat actiunile pe care le avea la anumite firme. De alte retrageri nu stiu insa urmeaza o sedinta cu liderii partidului la celalalt sediu, din Modrogan".

De notat ca Atanasiu este cel care l-a propus pe Marian Muntea si urma sa se ocupe de campania lui.

Atanasiu a mai precizat ca "nu i-a cerut nimeni retragerea" lui Marian Munteanu.

-----

Mai multe semne au anuntat aceasta posibila retragere, incepand cu delimitarea presedintelui Klaus Iohannis si continuand cu delimitarea propriilor candidati de sector, Ovidiu Raetchi si Razvan Mironescu.

Surse din PNL au declarat pentru HotNews.ro ca o serie de actiuni electorale programate pentru sfarsitul saptamanii in tara, si la care ar fi urmat sa participe copresedintii Alina Gorghiu si Vasile Blaga, au fost anulate.

Eduard Hellvig, directorul SRI, a declarat intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei ca nu il cunoaste pe Marian Munteanu si ca nu a avut nici o legatura cu candidatura acestuia din partea PNL la Primaria Bucuresti.

Intrebat "deci nu aveti nicio legatura cu candidatura lui Marian Munteanu?", Hellvig a spus: "Nu, categoric, nici macar nu il cunosc".

In jurul orei 19:50, Marian Munteanu a fost vazut plecand intr-o masina din sediul din Modrogan 1.

Conducerea PNL Bucuresti s-a reunit in sedinta, marti seara, pentru a discuta situatia candidaturilor din Bucuresti, iar candidatii la primariile de sectoare au fost de asemenea convocati, urmand ca intalnirea sa aiba loc in jurul ore 20:00, dupa incheierea sedintei PNL Bucuresti, potrivit Mediafax. La aceasta ultima sedinta era anuntata si participarea lui Marian Munteanu.