Fostul premier Petre Roman a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca luarile de pozitie ale lui Marian Munteanu arata "simpatia foarte puternica" a acestuia pentru miscarea legionara, afirmand ca, intr- un articol din 1994, Munteanu il numeste pe I. G. Duca, figura emblematica a PNL, "asasin".

"Am luat din presa, ca urmare a faptului ca PNL a spus ca acuzatiile care i se aduc lui Marian Munteanu trebuie dovedite, am luat pur si simplu din documentele de presa, ceea ce era la dispozitia oricui, luarile de pozitie ale lui Marian Munteanu in legatura cu miscarea legionara si sunt foarte graitoare in ceea ce priveste simpatia foarte puternica pe care domnul Munteanu a aratat-o din 1992 incoace",a declarat fostul premier PPetre Roman membru al PNL.

Petre Roman atrage atentia conducerii PNL ca Marian Munteanu, intr-un articol din aprilie 1994 sustine ca "nu putem vorbi despre asasinatele comise de legionari daca nu vorbim despre asasinul Ion Gheorghe Duca".

"Din tot ceea ce a aparut, este un articol din aprilie 1994 in care Marian Munteanu spune in felul urmator <>. Ori, pentru PNL Ion Gheorghe Duca este o figura nu numai luminoasa, dar si fundamentala. A fost doctrinarul principal al PNL, un om care a fost promovat in liberalism de catre bratieni. A fost, in acelasi timp, ministru, asasinat intr-un mod bestial de catre legionari. I. G. Duca vazand care sunt optiunile politice ale legionarilor a scos in afara legii acest partid", a mai spus Petre Roman.

Petre Roman a afirmat ca, personal, pune sustinerea lui Marian Munteanu in cursa pentru Primaria Capitalei pe seamna necunoasterii liberalilor.

Liberalul sustine ca sustinerea lui Marian Munteanu la primaria Capitalei "pune in joc valorile liberale".

"Nu este vorba despre ce s-a intamplat in 1990, acolo sunt lucruri controversate. Este vorba despre faptul ca PNL are propria sa istorie. Este vorba despre toate valorile liberale care sunt in joc atunci cand PNL propune un candidat care sa-l reprezinte intr-o functie foarte importanta cum este cea de primar general al Capitalei", mai spune Roman.