Parchetul General ar trebui restructurat, a afirmat sambata presedintele M10, Monica Macovei, sustinand ca mai mult de jumatate dintre procurori ar trebui sa plece pentru ca sunt "oameni care fac foarte putin spre deloc".

"Eu am facut un plan de restructurare a Parchetului General. Peste jumatate trebuie sa plece. Sunt oameni care stau acolo si fac foarte putin spre deloc. Sunt servicii total ineficiente. Am lasat acest plan, dar nu s-a mai intamplat nimic cu el. Eu as face asta si la alte institutii si chiar la toate institutiile publice", a declarat Macovei intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, potrivit Agerpres.

Fostul ministru al Justitiei a spus ca este nevoie de un audit "pe circuitul hartiilor si unul pe resurse umane". "Si o sa vedem exact ce trebuie sa schimbam. Dar pe Parchetul General, eu va spun ca am facut in 2005 asta si facusem si reducerile. Ei au scos pensionarii, adica nu au mai ocupat locurile ramase libere in urma pensionarii, dar nu e suficient, trebuie sa mearga mai departe. (...) Sunt multe sectii unde unul sau doi pot face ce fac acum sapte sau opt", a adaugat Macovei.

Referindu-se la propunerea pentru procurorul general al Romaniei, ea a spus ca nu-l cunoaste pe Augustin Lazar, dar considera ca este o solutie buna. "Daca doamna Pruna a facut aceasta alegere, eu am incredere in dansa. (...). Cred ca este o solutie buna", a punctat ea.

Monica Macovei a participat sambata la lansarea candidatilor M10 la alegerile locale, in judetul Alba.