Marian Munteanu s-a inscris in PNL vineri, devenind membru al organizatiei Sector 1, desi, potrivit purtatorul de cuvant al PNL Bucuresti, Cezar Preda, adeziunea acestuia la partid "exista de trei zile".

Marian MunteanuFoto: Agerpres

"Adeziunea lui Marian Munteanu exista, ea va fi oficiala astazi la ora 18.00. Toata lumea confunda adeziunea la un partid cu a fi membru de partid. Nu este in acelasi timp. O adeziune, conform statutului partidului, se analizeaza, se aproba sau se respinge, ceea ce nu este cazul. Astazi va fi cu acte in regula. Adeziunea lui Marian Munteanu este la PNL, doreste sa fie in PNL de trei zile. Asta inseamna adeziune, sa doresti sa fii membru in partid", a spus Preda intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Intrebat cand a semnat Marian Munteanu fizic adeziunea la formatiunea liberala, Preda a replicat: "Nu am fost acolo".

Munteanu a fost desemnat marti candidatul PNL la Primaria Capitalei, cand copresedintele Alina Gorghiu a precizat ca acesta va deveni membru al partidului pentru a putea candida.

Preda a mai declarat ca listele candidatilor PNL la alegerile locale pentru Capitala vor fi depuse miercuri, 20 aprilie, iar pe acestea se vor regasi si reprezentanti ai societatii civile "pure".

"Se vor depune listele de candidati ai PNL in data de 20 (n.r. - aprilie). In ceea ce priveste compozitia fiecarei liste, ea nu poate sa iasa din deciziile PNL - 30% femei, minimum 20% tineri si oameni noi cat mai multi, inclusiv din societatea civila pura, pentru ca asta este un cuvant pe care trebuie sa-l folosim de acum incolo cand vorbim de societatea civila - vor fi reprezentati in fiecare consiliu de sector cel putin un om eligibil. PNL nu-si poate permite sa nu respecte propriile decizii si asa va fi", a declarat Preda, vineri, intr-o conferinta de presa.

In context, el a aratat ca societatea civila pura este cea "pe care o respectam" si a adaugat ca reprezentanti ai acesteia se vor regasi pe listele de consilieri locali si municipali.

"Societatea civila pe care o respectam, una se remarca prin claxon, prin voce puternica pe toate canalele, si alta este foarte tacuta, care isi urmareste principiile si pana la urma domeniul de activitate intr-un mod mai putin vocal si mai putin cu accente de emotivitate - ma refer la societatea civila tacuta, care reprezinta, in analiza noastra, peste 80% din ceea ce spunem, minim, societatea civila, care este foarte atenta la mesaje, la principii, si mai putin la a ataca o persoana", a explicat Preda.

"Din punctul meu de vedere, Marian Munteanu este candidatul pe care PNL si-l asuma in totalitate. Marian Munteanu pentru noi insea

mna libertatea. In ceea ce priveste acuzele de nationalism si extremism, ma cunoasteti, si eu sunt nationalist, imi iubesc tara, am accese de intoleranta ca orice om, dar daca nu am incalcat legea, nu sunt decat un bun roman. Marian Munteanu este un bun roman. Cei care il acuza de lucruri care sunt in contradictie cu legea sa aduca dovezi. Pe lege, nu pe cuvinte, pe expresii", a spus Preda, intr-o conferinta de presa.

PNL isi asuma in totalitate candidatura lui Marian Munteanu, a mai spus el.

"Din punctul meu de vedere, Marian Munteanu este candidatul pe care PNL si-l asuma in totalitate. Marian Munteanu pentru noi inseamna libertatea. In ceea ce priveste acuzele de nationalism si extremism, ma cunoasteti, si eu sunt nationalist, imi iubesc tara, am accese de intoleranta ca orice om, dar daca nu am incalcat legea, nu sunt decat un bun roman. Marian Munteanu este un bun roman. Cei care il acuza de lucruri care sunt in contradictie cu legea sa aduca dovezi. Pe lege, nu pe cuvinte, pe expresii", a spus Preda, intr-o conferinta de presa.

"Discutia cu propunerea s-a rostogolit in presa, e ca discutia cine a fost primul, oul sau gaina... Responsabilitatea nominalizarii lui Munteanu este a PNL, in cel mai inalt for, BPN. Cu cine s-a vazut prima oara, daca cu mine s-a vazut in urma cu o saptamana si cu dumneavoastra acum trei saptamani ... o sa ne luam la cearta care l-a adus candidat. A fost o solutie a comisiei de unificare. Analizele aratau foarte clar ca PNL are nevoie de voturile din afara partidului pentru a se detasa", a explicat Preda.

Liberalul a aratat ca liderii partidului urmaresc reactiile la candidatura lui Munteanu. "Urmarim foarte atent, monitorizam foarte atent aceasta reactie virulenta, negativa in cea mai mare parte, asupra unui om. Nu judec, fiecare cu mintea lui. Candidatul nostru a fost acuzat ca este in afara legii", a adaugat el.