In comuna suceveana Draguseni se stie deja numele primarului ales pe 5 iunie: Vasile Cepoi, intrucat pe trei candidati la functia de primar - din partea PSD, PMP si PNL - ii cheama astfel, relateaza Adevarul, care explica si faptul ca intre cei trei nu exista nicio relatie de rudenie. Cepoi de la PSD este primarul in functie si se afla la al treilea mandat. La fiecare runda de alegeri l-a avut drept contracandidat pe Vasile Cepoi de la PMP, pe care l-a invins de fiecare data. Proaspat in cursa este candidatul PNL Vasile Cepoi.

Actualul primar din Draguseni si-a mai trecut un prenume in buletin, ca sa previna totusi confuzia. Acum, el se numeste si in buletinul de identitate si va fi trecut si pe buletinul de vot drept Vasile Lica Cepoi, asa cum este cunoscut in sat.

"Eu sunt Cepoi Vasile Lica, pe buletin, in timp ce ceilalti sunt Cepoi Vasile si Cepoi Vasile. Pe buletinul de vot voi fi Cepoi Vasile Lica, iar ceilalti doi vor fi Cepoi Vasile. Lumea cunoaste, nu este nicio problema, sunt initialele partidului, isi stiu optiunile. Cel de la partidul lui Basescu candideaza a treia oara cu mine. Eu mi-am schimbat buletinul anul acesta pentru ca am stiut ca ei doi vor candida si de asta si mi-am pus Lica pe buletin", a declarat primarul comunei Draguseni, Vasile Lica Cepoi, citat de Adevarul.

"Bineinteles ca se vor mai face confuzii, suntem trei cu acelasi nume. Actualul primar chiar s-a folosit de codul meu numeric personal pentru ca amenzile lui sa-mi vina mie", a aratat la randul sau juristul Vasile Cepoi, candidatul PMP.

Intre primar si candidatul PMP au existat de-a lungul timpului tot felul de neintelegeri, iar la un moment dat Cepoi de la PMP l-a acuzat pe primar ca i-ar fi furat codul numeric personal pentru a scapa de niste amenzi.

NOTA: Vasile Cepoi este si numele fostului ministru al Sanatatii, care este din Iasi.

Digi24 semnaleaza si cazul unei alte comune din acelasi judet, unde actualul primar, social-democratul Vasile Haliuc, il va avea adversar in campania electorala pe Vasile Haliuc, ruda cu el, dar membru PNL.

"Am fost si in 2012 candidati la functia de primar, amandoi, stie cetateanul, cunoaste, stie sa faca diferentierea", a declarat Vasile Haliuc de la PSD, precizand ca diferenta o face initiala tatalui.