Presedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, a avertizat intr-un interviu pentruCaleaEuropeana.rodespre mesajele si retoricile agresive ale fortelor populiste si eurosceptice si scopul comun pe care acestea si Rusia il au: distrugerea Uniunii Europene.

Joseph DaulFoto: Hotnews

Declaratiile sunt date in acelasi an in care Romania isi va alege legislativul pentru urmatorii patru ani, cu un an inainte de importante momente electorale in Europa, precum alegerile prezidentiale din Franta sau cele parlamentare din Germania si la trei ani distanta de urmatorul moment electoral la nivelul UE - alegerile pentru Parlamentul European din 2019, noteaza sursa citata.

"Trăim într-o lume în schimbare, iar Europa are nevoie să se adapteze constant acestor permutări. Numai prin eforturi care să conducă la soluții comune, vom reuși să ne depășim problemele. Europa nu este problema, ci soluția, în pofida a tot ceea ce populiștii spun. Ei sunt o amenințare pentru valorile noastre, oferind soluții simple pentru probleme complexe, dar care nu se dovedesc sustenabile", declara Daul.

Nu este un secret că Russia a finanțat Frontul Național condus de Marine Le Pen în Franța, precum și susținerea totală a forțelor europene de extreme stânga și dreapta. Dacă Rusia are un obiectiv comun cu partidele populiste din Europa, acela este slăbirea și divizarea Uniunii Europene, a mai spus pe acest subiect liderul PPE.

Citeste tot interviul pe CaleaEuropeana.ro