Europarlamentarul Norica Nicolai sustine ca nu i-a cerut premierului Dacian Ciolos sa-l gratieze pe Dan Voiculescu, dupa ce eurodeputatul Cristian Preda a scris intr-un comentariu pe Facebook ca Nicolai i-ar fi cerut primului-ministru sa-l gratieze pe mogulul media aflat in inchisoare. Nicolai a explicat pentru HotNews ca intr-o intalnire dintre europarlamentari si premier a ridicat problema condamnarilor Romaniei la CEDO cu privire la regimul de detentie. Europarlamentarul din grupul ALDE sustine ca nu a pronuntat numele lui Voiculescu, ci dimpotriva chiar Cristian Preda ar fi fost cel care a facut o afirmatie in acest sens.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Intalnirea din 16 februarie a avut loc la guvern si banuiesc ca este inregistrata. Cu aceea ocazie am ridicat mai multe probleme si i-am spus premierului ca situatia condamnarilor Romaniei la CEDO in ceea ce priveste regimul de detentie este ingrijoratoare. Si acest lucru poate reclama o analiza daca se impune un act de gratiere colectiva, pentru ca nu gasesc normal ca persoane sa stea in inchisoare pentru fapte minore. Nu puteam sa-i cer primului-ministru sa-l gratieze pe Dan Voiculescu. Spre deosebire de domnul Preda sunt jurist si domnul prim-ministru nu este presedintele tarii care are atributul acesta de a gratia personal. Cel care a facut aceasta afirmatie "vreti sa-l gratiati pe domnul Dan Voiculescu" - si asta am stabilit-o acum cu colegii care erau prezenti acolo la intalnire - a fost domnul Preda. Reactia domnului Preda este si neavenita, si insidioasa, si tardiva ca totusi suntem in luna aprilie. Daca as fi facut aceasta afirmatie care l-ar fi putut indigna pe domnul Preda, cred ca ar fi putut sa o faca publica imediat. (...) In momentul acela era si o campanie in presa cu privire la situatia din penitenciare si in acest context am ridicat problema.", a declarat pentru HotNews europarlamentarul ALDE Norica Nicolai.

Intrebata daca l-a dat ca exemplu pe Dan Voiculescu atunci cand a ridicat problema unei gratieri colective, Nicolai a raspuns ca in nici o clipa si ca a aflat ca aceste discutii au fost inregistrate.

"In nici o clipa. Si vreau sa va spun ca toate discutiile respective au fost inregistrate. Nu am pomenit numele Dan Voiculescu, ci dimpotriva, imi spun colegii care erau prezenti, cel care a pomenit acest nume a fost domnul Preda. Cred ca este o chestiune absolut penibila, dar este in stilul domnului Preda.", a precizat Nicolai.

Cristian Preda a povestit pe Facebook ca Norica Nicolai i-a cerut premierului Dacian Ciolos sa-l gratieze pe Dan Voiculescu intr-un comentariu la o discutie despre faptul ca angajatii Antena 3 incearca sa isi salveze patronul aflat in inchisoare, scrie Evz.

"A cerut gratiere (desi nu premierul are atributia) si Norica Nicolai, la ultima intalnire a lui Ciolos cu deputatii europeni", a comentat Preda pe Facebook.

Cristian Preda a spus ca Dacian Ciolos nu a facut publica intalnirea cu europarlamentarii. Europarlamentarul a confirmat pentru HotNews ca a scris aceste comentarii la o postare pe Facebook.

"Am intrebat-o atunci direct pe liberala Norica daca il are in vedere pe Voiculescu si a zis, fara sa clipeasca, da", a sustinut Preda.