Presedintele de onoare al liberalilor, Mircea Ionescu Quintus, spune ca liderii PNL sunt vinovati ca nu au avut variante de rezerva pentru Primaria Capitalei, adaugand ca el avea trei propuneri, pe care nu le-a nominalizat, trei femei, care s-ar fi putut opune candidatului PSD Gabriela Firea, transmite Agerpres.

Mircea Ionescu QuintusFoto: HotNews / DP

"Eu aveam trei propuneri, nu le-am nominalizat, era vorba de trei femei, care ar fi putut foarte bine sa indeplineasca aceasta functie si sa se opuna doamnei ziariste de la PSD. Avem atatea doamne de isprava incat poate ca le-as deranja pe celelalte (daca le-ar nominaliza - n.r.) dincolo de cele trei. Dar trei le aveam foarte bune, una din ele evident era doamna Saftoiu", a declarat Quintus, miercuri, la RFI.

El spune ca Adriana Saftoiu si Catalin Predoiu au refuzat sa candideze la Primaria Capitalei, iar conducerea partidului, in mijlocul careia se afla, este vinovata ca nu a avut "cel putin doua - trei candidaturi importante" de rezerva pentru functia de primar general.

"Este vina conducerii, in mijlocul careia ma aflu, deci nu arat cu degetul spre altii, arat si spre mine. Noi trebuia sa fim pregatiti sa avem cel putin doua - trei candidaturi importante pentru aceasta functie, in cazul in care s-ar fi intamplat ceva. Este totusi meritul celor care s-au gandit la aceasta solutie, care este si benefica intr-un fel pentru soarta Bucurestiului, si eu cred ca este si foarte posibil castigatoare", a adaugat liderul PNL.

Despre Marian Munteanu, presedintele de onoare al liberalilor a spus ca este o "legenda" potrivita pentru Bucuresti si reafirma ca abtinerea sa la vot in Biroul Politic National al PNL nu privea personalitatea acestuia.

"Abtinerea nu privea personalitatea domnului Marian Munteanu, pe care il socotesc o legenda a Pietei Universitatii (...), i-am pastrat aceasta amintire legendara, considerand ca in fruntea orasului Bucuresti, care are o istorie plecand de la o legenda, se potriveste bine o legenda. Insa am avut obiectiuni cu privire la nepregatirea conducerii partidului fata de o asemenea surpriza (retragerea lui Ludovic Orban - n.r.). Partidul insa trebuia sa fie pregatit", a adaugat Mircea Ionescu Quintus.