Sedinta Biroului Politic National al PNL programata pentru marti la ora 13:00 a fost amanata pentru ora 18:00, anunta Agepres. Sedinta BPN va fi precedata, de la ora 17:00, de reuniunea Comisiei de unificare a PNL, anunta Agerpres. Aceste sedinte care au drept scop desemnarea candidatului PNL la Primaria Capitalei au fost amanate din cauza ca o delegatie a liberalilor, condusa de Alina Gorghiu si Vasile Blaga, se afla marti dimineata la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis pe marginea legilor securitatii nationale. De asemenea, decizia a fost luata si pentru o evaluare mai atenta a configuratiei electorale. Numele presedintelui interimar al PNL Bucuresti, Catalin Predoiu, este vehiculat ca varianta pentru candidatura la Primaria Capitalei, dupa ce Ludovic Orban s-a retras luni din cursa.

Copresedintii PNL au anuntat luni ca BPN va decide marti candidatul la Primaria Capitalei.

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat marti, la RFI, ca in opinia sa, liderul filialei Bucuresti, Catalin Predoiu, este cel mai bun candidat pentru Primaria Capitalei: "Pot sa va spun o opinie personala, aceasta nu este ingradita in niciun fel. In acest moment, in opinia mea, cel mai potrivit candidat este Catalin Predoiu. Este presedintele organizatiei de Bucuresti, este un om politic cu o experienta ce nu poate fi pusa la indoiala. Mai mult decat atat, pot sa va spun ca este pe deplin sustinut de toti colegii, presedintii organizatiilor de sectoare, candidatii de primar de sector, care sunt desemnati in acest moment, beneficiaza fara niciun dubiu de sustinerea copresedintilor partidului si cred eu, este opinia mea, ca e cel mai potrivit candidat in acest moment."

Liberalul Ludovic Orban a declarat luni ca, in urma anchetarii sale de catre procurorii DNA, isi va retrage candidatura de la alegerile pentru functia de primar al Capitalei si ca va demisiona din conducerea PNL, dar si din functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor.