​TVR ramane in continuare fara presedinte-director general, dupa ce Parlamentul a respins, prin vot, si numirea Monicai Ghiurco in aceasta functie, dupa cea lui George Orbean. Ghiurco, care este reprezentantul salariatilor TVR si a fost desemnata de colegii din Consiliul de Administratie pentru aceasta functie, fusese avizata negativ si in comisiile de cultura reunite. Ea a spus intre altele, la Comisii, ca ar rezuma planul ei pentru TVR astfel: "nu insolventa, nu concedieri, ci dezvoltare si promovare a produselor proprii", conform TVR.ro.

Ghiurco a primit 194 voturi pentru si 113 impotriva, insa era nevoie de o majoritate calificata - 272 voturi pentru - ca aceasta numire sa treaca.

Liviu Dragnea declarase ca parlamentarii PSD ar putea vota impotriva numirii lui Ghiurco. "Am inteles ca exista rezerve serioase pentru ca am inteles ca este in proces chiar cu TVR si toti colegii au spus ca nu au cum sa o voteze. Este foarte posibil ca senatorii si deputatii PSD sa voteze impotriva" a declarat Dragnea.

Liderul PSD s-a referit la faptul ca Monica Ghiurco a dat in judecata TVR in cadrul valului de procese prin care angajati ai institutiei incearca sa obtina indexarea salariilor. Ea a precizat, recent, pentru Paginademedia.ro ca nu intentioneaza sa execute institutia.

  • Parlamentul incearca, de cateva saptamani, sa desemneze un nou presedinte-director general la Televiziunea publica, dar toate incercarile de pana acum au esuat. Miza: intrarea in insolventa a TVR. Aceasta este sustinuta de PSD si promovata de Calin Popescu Tariceanu printr-un proiect de lege ce ar permite Consiliului de Administratie al Televiziunii publice sa solicite insolventa.
  • Propunerea initiala pe care CA al TVR a inaintat-o pentru aceasta functie, George Orbean (membru in CA la propunerea Guvernului Ciolos), a fost respinsa de Parlament. Apoi, Consiliul de Administratie a esuat in repetate randuri sa nominalizeze pe cineva, dintre cei care au candidat - inclusiv Irina Radu (pana recent director interimar al TVR) si Doina Gradea (membru CA din partea PSD). La primele voturi, scorul in CA a fost egal, Ghiurco obtinand pana la urma nominalizarea cu un scor de 7 voturi pentru (6 pentru contracandidata sa).

Procedura numirii unui sef se va relua.