​Calin Popescu Tariceanu a refuzat sa raspunda jurnalistilor care l-au intrebat luni, intr-o conferinta de presa, daca va candida la Primaria Capitalei din partea ALDE, afirmand ca "nu s-a luat o hotarare" si ca "in momentul in care vom decide, veti afla direct de la sursa". Pe de alta parte, este de remarcat faptul ca este prima data cand intr-o declaratie de presa Tariceanu nu respinge ideea de a candida, asa cum a facut-o in trecut.

"Nu s-a luat o hotarare", a spus Tariceanu, intrebat de candidatura ALDE la Primaria Capitalei.

Intrebat daca s-a mai gandit daca va candida, Tariceanu a tacut. Ulterior, a declarat ca "in momentul in care se va lua o decizie, vesti afla de la sursa, nu pe surse".

Pe 18 martie, Tariceanu a anuntat ca ALDE va avea candidati proprii atat la sectoare cat si la Capitala. Tot atunci, presedintele Senatului a declarat, din nou, ca nu va fi el candidatul la Primaria Capitalei.

"Nu. Va explic si de ce nu candidez (la Primaria Capitalei): contributia mea, modest vorbind, trebuie sa fie axata pe obiectivul strategic care este intrarea in Parlament si nu alegerile locale", a spus el atunci.