Partidele politice, aliantele electorale, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale si candidatii independenti pot depune in scris candidaturile pentru consiliile locale, primari si consiliile judetene incepand de luni, scrie Agerpres.

Potrivit calendarului alegerilor locale, depunerea candidaturilor va avea loc cel tarziu pana pe 26 aprilie. Candidaturile vor ramane definitive la 4 mai. De asemenea, pana cel tarziu 12 aprilie trebuie comunicat de catre AEP numarul de alegatori rezultat din Registrul electoral si din listele electorale complementare.

126 de partide, aliante si uniuni si-au inscris la Biroul Electoral Central (BEC) denumirile si insemnele cu care vor candida la alegerile locale de pe 5 iunie. In Registrul BEC se regasesc atat formatiunile politice ''vechi'' - PSD, PNL, UDMR, ALDE, UNPR, PMP, dar si partide ''noi'': UpR, Sebesul verde, Alianta Impreuna pentru Sacele, Partidul Societatii Iesene, Partidul Comunitar din Romania, Partidul Sacalazului din Romania, Partidul Mandri ca suntem Aradeni, etc.

Campania electorala pentru alegerile locale va incepe pe 6 mai si se va incheia pe 4 iunie, la ora 7.00.