Europarlamentarul Monica Macovei, preşedintele partidului M10, susţine că primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, care este cercetată într-un dosar de corupţie, ar trebui să demisioneze din funcţie, potrivit Agerpres.

Monica MacoveiFoto: Parlamentul European

"Un om care este anchetat penal, chiar dacă nu este arestat preventiv, trebuie să îşi dea demisia, pentru că gestionează în continuare bani publici care sunt banii cetăţenilor şi ca atare încrederea publică în această persoană nu mai există", a spus Macovei, prezentă la Craiova la lansarea candidaţilor M10 pentru alegerile locale.

Monica Macovei a adăugat că, după scandalul "Panama Papers", premierul Islandei şi-a dat demisia. "Desigur şi oamenii au ieşit în stradă supăraţi, dar premierul şi-a dat demisia imediat, nu forţat de oameni. Asta este o altă chestiune. Oamenii trebuie să se implice civic. Adică dacă se întâmplă o porcărie în Craiova, oameni buni, ieşiţi în stradă, în mod paşnic, să vadă că vă pasă. Un popor inert este moartea democraţiei, intrăm în dictatură. (...) Haideţi să ieşim în stradă când nu este ok, să ne spunem părerea, să ne susţinem ideile", a completat preşedintele M10.

Potrivit Monicăi Macovei, este foarte important de înţeles că primarii nu trebuie să depindă de un partid care le ceară să facă anumite lucruri numai pentru că i-au pus în funcţii. "Lumea trebuie să înţeleagă că banii de la Primăria Craiova, de exemplu, sunt banii lor, nu este ban public, ci numai banii cetăţenilor", a spus ea.

Monica Macovei a participat sâmbătă la Craiova la lansarea candidaţilor partidului din judeţul Dolj pentru alegerile locale. M10 îl susţine pentru a candida la funcţia de primar al Craiovei pe independentul Dan Cherciu, om de afaceri, care este susţinut şi de PNŢCD. Cherciu a demisionat din PNL în toamna anului trecut, după ce partidul l-a desemnat candidat la Primăria Craiova pe fostul fotbalist Pavel Badea, consilier local PNL în CL Craiova de două mandate. Dan Cherciu care era consilier local PNL a demisionat şi din CL Craiova.