Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, s-a declarat duminica de acord cu ideea lansata de procurorul general al DNA, Laura Codruta Kovesi, potrivit careia este necesara o modificare legislativa astfel incat cei condamnati definitiv pentru coruptie sa nu mai poata ramane in functie, potrivit Mediafax.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

''Daca exista un astfel de proiect de lege, eu cred ca el ar trebui sprijinit. Nu am avut o discutie pe tema asta in partid. Acum, nu cred ca daca dna Kovesi sustine un anumit punct de vedere, va trebui sa fie imbratisat de toata lumea. Intamplator, asta e gandirea mea. Un om care a fost condamnat pentru fapte de coruptie, chiar daca nu e condamnat cu executare, ci e condamnat cu suspendare, inseamna ca nu mai poti avea incredere in ei, sa lasi destinele comunitatii pe umerii lui'', a afirmat liderul liberalul.

Laura Codruta Kovesi a lansat aceasta sugestie in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de ProTv: "Ar trebui o modificare legislativa prin care persoane care sunt condamnate definitiv pentru fapte de coruptie sa nu mai poata exercita in continuare functia de care s-au folosit sau in care au comis faptele de coruptie", a spus procurorul sef al DNA, facand referire la "prea multi" parlamentari sau primari care au fost condamnati definitiv la inchisoare, cu suspendare, dar care sunt inca in functie.