Co-presedintele PNL Alina Gorghiu afirma ca este suficient timp pentru schimbarea deciziei privind organizarea celui de-al doilea tur de scrutin la alegerile locale si refuza sa ia in calcul faptul ca formatiunea liberala va pierde procesul prin care a dat in judecata Guvernul, informeaza Agerpres.

"11 aprilie, luni, primul termen in procesul PNL impotriva Guvernului, pe tema alegerii primarilor in doua tururi. (...) Liberalii vor sa demonstreze in instanta faptul ca alegerea intr-un singur tur de scrutin al primarilor este neconstitutionala. (...) Le spun tuturor ca este suficient timp sa avem al doilea tur de scrutin la aceste alegeri", a spus Alina Gorghiu.

Intrebata ce va face PNL daca pierde acest proces, Alina Gorghiu a declarat ca refuza sa se gandeasca la scenarii in care instanta va lua alta decizie decat "aceea a trimiterii exceptiei catre Curtea Constitutionala".

"Luni vom vedea decizia si vom avea desigur un punct de vedere foarte clar pe aceasta tema", a mai spus co-presedintele PNL.

Curtea de Apel Bucuresti a stabilit, pentru data de 11 aprilie, primul termen al procesului in care PNL contesta Hotararea de Guvern de organizare a alegerilor locale intr-un singur tur de scrutin.

Cererea de chemare in judecata a fost depusa pe 9 martie, la Sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel Bucuresti.