"Fostului premier Victor Ponta i-au mai ramas doar drumurile la Parchet si Tribunal, imunitatea pastrata politic in Parlament si libertatea de a confectiona acuzatii virtuale", afirma Partidul National Liberal intr-un comunicat de presa, referindu-se la solicitarea facuta pe Facebook de Victor Ponta ca DNA "sa ceara inceperea urmaririi penale" impotriva lui Klaus Iohannis pentru conflict de interese.

"Este, probabil, singurul lucru care il mai fericeste pe cel care va ramane in istoria Romaniei drept "Patriarhul Minciunii" si care se chinuie zilele acestea sa mai primeasca intr-un fel sau altul atentia publicului", scriu liberalii, adaugand ca "incercarea sa de a de a recastiga puterea in PSD folosindu-se de numele presedintelui Klaus Iohannis, pentru a le dovedi colegilor de partid ca il poate inlocui pe Liviu Dragnea" este reprobabila.

Amintim ca fostul premier Victor Ponta a scris vineri, pe pagina sa de Facebook, ca DNA ar trebui "sa ceara inceperea urmaririi penale" impotriva lui Klaus Iohannis pentru conflict de interese. Solicitarea lui Victor Ponta vine dupa ce presedintele Klaus Iohannis l-a propus ambasador in Danemarca pe Mihai Alexandru Grădinar, un tanar diplomat de cariera care a mai lucrat la ambasada din Viena. Viitorul ambasador este fiul unui controversat afacerist din Sibiu, Ilie Gradinar. Acesta a condus o companie aflata in subordinea primariei Sibiu, condusa pe atunci de Klaus Iohannis. Intr-un articol din presa locala, Mihai Gradinar a declarat despre Klaus Iohannis ca "suntem prieteni buni, de familie".

  • Redam integral comunicatul de presa transmis de PNL

PNL: Cercul coruptiei din jurul lui Victor Ponta il apasa tot mai mult si imagineaza din disperare acuzatii penale

Fostului premier Victor Ponta i-au mai ramas doar drumurile la Parchet si Tribunal, imunitatea pastrata politic in Parlament si libertatea de a confectiona acuzatii virtuale. Este, probabil, singurul lucru care il mai fericeste pe cel care va ramane in istoria Romaniei drept "Patriarhul Minciunii" si care se chinuie zilele acestea sa mai primeasca intr-un fel sau altul atentia publicului.

Este reprobabila, insa, incercarea lui Victor Ponta de a recastiga puterea in PSD folosindu-se de numele presedintelui Klaus Iohannis, pentru a le dovedi colegilor de partid ca il poate inlocui pe Liviu Dragnea. Nu mare ne-ar fi surprinderea sa constatam ca Victor Ponta asteapta, cu un interes meschin, pronuntarea sentintei in cazul actualului lider al PSD.

Cu toate acestea, constatam ca problemele penale si de coruptie ale lui Victor Ponta, ale cercului sau de apropiati, se devoaleaza zi de zi. Nu trece o saptamana fara sa aflam noi ispravi ale tandemului Ponta-Ghita in a orchestra afaceri obscure prin sifonarea banilor publici si probabil ca nu se va incheia aici.

In atare situatie, nervozitatea lui Victor Ponta, care isi propusese sa foloseasca orice fel de instrumente pentru a captura pozitia de presedinte al Romaniei, ne ridica mari semne de intrebare asupra ceea ce stie ca a facut, dar inca nu s-a aflat public.

Un lucru este bun castigat in Romania si este cel mai de pret in acest moment: lupta impotriva coruptiei. In acest demers, justitia s-a dovedit fara scrupule si fara preferinte politice, fapt care oricat de dureros ar fi pentru unii sau pentru altii este de salutat. Coruptia este un cancer, iar singurul sau leac este aplicarea legii - de care Victor Ponta a fugit ascunzandu-se in spatele imunitatii. Pe de alta parte, disperarea fostului premier ne da incredere ca adevarul se va afla curand si egalitatea in fata legii il va privi pe deplin si pe Victor Ponta ca pe orice alt cetatean.

In cele din urma poate va intelege si Victor Ponta ca justitia nu se face la comanda si ca nu mai poate fi supusa trocului, ca in urma cu cativa ani. Speram sa inteleaga si ratiunea pentru care PNL a militat in tot acest timp pentru incuviintarea solicitarilor justitiei in Parlament si s-a ferit de orice interferenta in procesul judiciar.

Asadar, inainte de a lansa acuzatii fantastice in spatiul public pe care si le-ar dori adevarate din frustrarea sa politica, il invitam pe Victor Ponta sa citeasca actele normative in vigoare. Ii dorim lectura placuta!