Primarul suspendat al sectorului 2, Neculai Ontanu, aflat in arest preventiv, nu va candida pentru un nou mandat, a anuntat vineri UNPR, intr-un comunicat. ''Domnul Neculai Ontanu a luat decizia de a renunta la functiile de conducere de la nivel central si local ale partidului. Domnul Neculai Ontanu a decis ca nu va candida pentru un nou mandat de primar al sectorului 2 din Municipiul Bucuresti'', se arata in comunicatul UNPR, citat de Mediafax.

Neculai Ontanu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Primarul suspendat al sectorului 2 a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pe 25 martie, fiind acuzat de luare de mita.

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, joi, ca PSD o va sustine pe Olguta Vasilescu la Primaria Craiova, afirmand ca pentru PSD este "o onoare" si cerandu-si scuze in numele colegilor care au sugerat ca PSD i-ar putea retrage sprijinul.

Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova, a fost retinuta de DNA pentru 24 de ore intr-un dosar de coruptie si eliberata ulterior fara alte masuri juridice. Lia-Olguta Vasilescu este acuzata de patru fapte de luare de mita, trei infractiuni de folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si spalare de bani. Ulterior arestarii, ea a anuntat ca isi va depune candidatura pentru un nou mandat in conducerea primariei din Craiova, la alegerile locale din 5 iunie.

Si primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a dat de inteles ca ar putea candida la locale. El este judecat sub control judicar in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie. Conform rechizitoriului procurorilor, in perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, in calitate de primar al sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si partial de Laura Ciocan, a cerut si a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentand un "comision" de 20% din incasari.